Đurđević pozvao građane Bijeljine na miting "Srpska te zove"

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević pozvao je građane Bijeljine na veliki narodni miting "Srpska te zove" koji će u četvrtak biti održan u Banjaluci.

Đurđević pozvao građane Bijeljine na miting "Srpska te zove"

- Ovim putem pozivam sve svoje sugrađane na veliki miting koji će u četvrtak biti održan u Banjaluci i na kojem će biti iskazano nezadovoljstvo zbog inicijative da u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija bude usvojena rezolucija o Srebrenici, navodi Đurđević i ističe da će 18. aprila, u 18.00 časova sa ovog mitinga biti jasno i glasno poručeno da Republiku Srpsku i srpski narod niko ne može i neće poniziti, ma gdje i kakve odluke donosili.

- NJihova želja je da narod koji je doživio najveći genocid na Balkanu i jugoistoku Evrope i među tri je naroda koji su u Drugom svjetskom ratu doživjeli najmasovniji genocid, bude stavljen u kategoriju genocidnog i da se naša Republika Srpska tako tretira, te da nam zavedu "Inckov zakon" o kažnjavanju negiranja „genocida“. Srpski narod na to ne smije da pristane. Ponosni smo pripadnici ovog naroda koji je kroz svoju istoriju izdržao mnogo više nego što su to mnogobrojniji narodi izdržali, a slobodu nismo zadržali samo za sebe, nego smo je nesebično dijelili sa onima koji žive na ovim prostorima. Za odbranu naše slobode još jednom je neophodno svesrpsko jedinstvo da bi naši potomci mogli da budu ponosni na svoj kulturni i nacionalni identitet. Nama je do mira i slobode, poručio je predsjednik Skupštine grada Bijeljina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA