Đurđević: Istorija će osuditi licemjernu politiku zapada

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da će istorija osuditi licemjernu politiku Zapada i pokušaj stavlja žiga srpskom narodu rezolucijom o Srebrenici.

Đurđević: Istorija će osuditi licemjernu politiku zapada
FOTO: Srna

Đurđević smatra da iniciranje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN predstavlja samo nastavak tendencija da se srpski narod okarakteriše kao genocidan, što je u okviru svih aktuelnih pritisaka prema srpskom narodu, uključujući sankcije. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Istorija će osuditi taj pokušaj. Sve i da uspije, istorijski gledano je osuđen na neuspjeh jer ni nacistička NJemačka nema taj žig da je genocidna. Pogotovo je suludo porediti srpski narod, koji je uvijek vodio odbrambeno-otadžbinske ratove, sa NJemačkom", rekao je Đurđević Srni.

On je istakao da je licemjerno da su bošnjački političari i međunarodna zajednica uzeli izolovano jedan period u 1995. godini, a ignorišu to da su prethodnih godina baš na tom području Srebrenice i Podrinja sistematski ubijeni srpski civili žene, djeca, starci, odnosno da su više hiljada srpskih civila ubile snage tzv. Armije BiH pod komandom Nasera Orića i da niko za to nije odgovarao.

Đurđević je rekao da je zapadna politika licemjerna jer oni imaju svoje probleme i upravo ovo što rade na Balkanskom poluostrvu rezultat je tih problema, a ni rat koji vode protiv Rusije im ne ide na ruku, pa pokušavaju da otvore neka nova žarišta gdje bi pokazali neku vrstu, iz njihovog ugla, uspjeha.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Govoreći o predstojećem saboru, on je rekao da je veliki značaj za srpski narod ovakvog načina okupljanja.

"Srpski narod na ovim prostorima dijeli zajedničku istoriju, sadašnjost i budućnost. Sve jači su pritisci na srpski narod u Srpskoj, na Kosovu i Metohiji, a i u Crnoj Gori je teško biti Srbin. Razni su pritisci na Srbiju, zato je jako bitno da Srbi kao narod definišu kratkoročne i dugoročne politike", naveo je Đurđević.

On je rekao da se raduje Saboru i svemu onome što će proizaći iz toga, jer se srpski narod nikada nije okupljao protiv bilo koga i da ugrožava bilo koga, nego da postavi temelje za buduće politike i djelovanje, što ne bi trebalo biti sporno ni kada je riječ o drugim narodima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA