U Hrvatskoj uhapšeno lice iz Banjaluke zbog kompjuterskog kriminaliteta

Nacionalna jedinica Evropol Hrvatske obavijestila je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske da je u toj zemlji uhapšeno lice iz Banjaluke čiji su inicijali A.B. zbog sumnje da je počinilo više krivičnih djela iz oblasti kompjuterskog kriminaliteta.

U Hrvatskoj uhapšeno lice iz Banjaluke zbog kompjuterskog kriminaliteta
FOTO: Depositphotos

Iz MUP-a Republike Srpske navode da je A.B. uhapšen 28. marta, te je da mu je sutradan Opštinsko državno tužilaštvo u Sisku odredilo istražni pritvor u trajanju od najduže mjesec zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela iz oblasti kompjuterskog kriminaliteta. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"MUP Republike Srpske je u ranijem periodu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavilo više izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv lica čiji su inicijali A.B. zbog počinjenih više krivičnih djela iz oblasti kompjuterskog kriminaliteta, ali i drugih krivičnih djela bliže opisanih Krivičnim zakonikom Srpske, izvršenih na štetu više pravnih i fizičkih lica iz BiH, ali i Hrvatske", saopšteno iz MUP-a.

Za ovim licem MUP Republike Srpske raspisao je potragu.

IZ MUP-a naglašavaju da je o rezultatima izvršenih provjera obaviješten postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA