Novi korisnici će morati da plaćaju kako bi objavljivali sadržaj na X-u

Ilon Mask planira da naplaćuje malu nadoknadu novim korisnicima na X platformi, koji žele da objavljuju sadržaj.

Novi korisnici će morati da plaćaju kako bi objavljivali sadržaj na X-u
FOTO: Depositphotos

Mask je ukazao i na razlog zbog kojeg se platforma odlučila na ovakav potez, a u pitanju je borba protiv botova. On kaže da je to bio jedini način da se spriječi najezda botova. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Trenutni AI (i trolovi) s lakoćom mogu da premoste test "da li si bot", istakao je Mask, ukazujući na alate kao što je CAPTCHA.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Vlasnik platforme X je kasnije dodao da će novi nalozi moći da objavljuju sadržaj na X-u nakon tri meseca od kreiranja, ukoliko ne žele da plaćaju nadoknadu.

Za sada nema informacija o tome kada će ova naplata početi da se primjenjuje, i koliku naknadu će novi korisnici morati da plaćaju.

Prošlog oktobra, X je počeo da naplaćuje dolar godišnje neverifikovanim korisnicima na Novom Zelandu i Filipinima. Novi korisnici iz ovih regija su, po kreiranju naloga, mogli da čitaju objave, ali ne i da odgovaraju na njih ili vrše drugu interakciju. Za objavu sadržaja, lajkovanje, repost, odgovaranje na sadržaj i drugo, morali su da plate naknadu.

Ranije ove godine, X je počeo borbu protiv spam naloga, upozorivši korisnike da bi broj njihovih pratilaca mogao da se smanji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA