Otvorena još jedna angio-sala u bijeljinskoj bolnici

U bijeljinskoj bolnici "Sveti vračevi" danas je otvorena nova angio-sala, čija je ukupna vrijednost 3.094.672 KM, od čega je polovinu obezbijedila Vlada Republike Srpske i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a polovinu ova zdravstvena ustanova.

Otvorena još jedna angio-sala u bijeljinskoj bolnici

Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Milan Latinović istakao je da će ova sala za građane Bijeljine i cijele Republike Srpske značiti najsavremenije medicinske usluge u oblasti elektrofiziologije srca koje su ranije morali tražiti izvan Srpske. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA



"Nadam se da će tim Bolnice u narednom periodu ove rezultate koje je postigao profesor Zlatko Maksimović uspješno nastaviti da održava i realizuje kako bi u narednom periodu ova sala bila maksimalno korištena za dobrobit svih građana", rekao je Latinović.

Profesor Svetozar Putnik, kardiohirurg i direktor Klinike za kardiohirurgiju Kliničkog centra Srbije, istakao je da je ovakva angio-sala veliki podvig i jedna je od najmodernijih u kojima je bio.



"Obećavam da ćemo saradnju sa bijeljinskom bolnicom nastaviti zajedno sa kolegama iz Instituta za kardiovaskulatrne bolesti Dedinje i Kamenica. Čestitke upućujem profesoru Maksimoviću i svim zdravstvenim radnicima, profesionalcima sa kojima sam sarađivao i uvjerio se da radite na visokom nivou. LJudi su najvažniji, i to nikada ne smijemo da zaboravimo", rekao je Putnik.

Kardiolog profesor Lazar Angelkov ocijenio je da je u Bijeljini "napravljena najmodernija angio-sala u jugoistočnoj Evropi".

"Naše druženje je počelo 17. januara 2021. godine. Počeli smo sa razvijanjem i ugrađivanjem najobičnijih pejsmejkera, a danas ugrađujemo najsavremenije pejsmejkere. Elektrofiziologija je isto tako veoma napredovala i vidite danas je krunisana otvaranjem elektrofiziološke sale koja ostaje na korišćenje svima u Republici Srpskoj, BiH, a i šire", rekao je Angelkov.



Maksimović, koji je i doskorašnji direktor ove bolnice, rekao da će još jedna angio-sala mnogo znači za Bijeljinu, Republiku Srpsku i region, te istakao finansijsku pomoć predsjednika Republike i Vlade Republike Srpske u ovom poduhvatu.

"Predajom na upotrebu ove angio-sale završavam svoj mandat u ovoj bolnici, privodeći kraju ovaj uspješan projekat, kao i niz drugih. Kolegama želim da nastave onako kako smo radili posljednjih godina, da Bolnica i dalje napreduje, da postiže dobre rezultate", rekao je Maksimović kojeg je Vlada Republike Srpske prošle sedmice smijenila za funkcije direktora Bolnice "Sveti vračevi".

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA



Riječi podrške današnjem događaju, između ostalih,poslali su akademik Milan Nedeljković, predsjednik Srpskog lekarskog društva iz Srbije i profesor Milovan Bojić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

Otvaranju angio-sale u Bijeljini prisustvovali su i direktori zdravstvenih ustanova, istaknuti zdravstveni radnici, poslovni partneri i brojni radnici bolnice.



Tokom ceremonije prikazan je kraći dokumentarni film o razvojnom putu kardiologije u ovoj zdravstvenoj ustanovi, od otvaranja prve angio-sale do danas. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA