MUP: Građani da doprinesu da skup "Srpska te zove" protekne mirno i dostojanstveno

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske pozvalo je građane da daju svoj doprinos da javni skup "Srpska te zove", koji je planiran za četvrtak, 18. april, u Banjaluci, protekne mirno i dostojanstveno.

MUP: Građani da doprinesu da skup "Srpska te zove" protekne mirno i dostojanstveno

Iz MUP-a su istakli da preduzimaju pojačane mjere bezbjednosti povodom ovog skupa koji je prijavljen od Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica za 18.00 časova na Trgu Krajine, saopšteno je iz resornog ministarstva. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Građanima savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete. Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument", navodi se u saopštenju.

Radi preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja ovog javnog skupa, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske zabranio je prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području cijele Srpske od četvrtka u ponoć do petka u ponoć.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni period neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte i građane podsjećamo da je radi bezbjednosti zabranjena upotreba dronova", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su napomenuli da novinari, koji budu pratili događaj, treba da na sebi imaju jasno istaknutu novinarsku akreditaciju organizatora događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA