Spriječeno krijumčarenje djevojčice (5) na granici između BiH i Hrvatske

  • BiH
  • 17. Apr 2024.

Služba za poslove sa strancima BiH i Granična policija BiH spriječila je na graničnom prelazu Brod krijumčarenje djevojčice od pet godina.

Spriječeno krijumčarenje djevojčice (5) na granici između BiH i Hrvatske

Iz Tužilaštva BiH su saopštili da je tužilac iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH koordinisao aktivnosti u saradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH i Graničnom policijom BiH, koji su prilikom kontrole robe i putnika redovne autobuske linije na graničnom prelazu Brod detaljnim analizama otkrili i identifikovali žrtvu međunarodne trgovine ljudima. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Identifikovana žrtva je petogodišnja djevojčica koja se nalazila u pratnji stranog državljanina, koji je po nalogu postupajućeg tužioca zadržan u Službi za poslove sa strancima BiH, a žrtva je u skladu sa pravosudnim smjernicama za zaštitu žrtava trgovine ljudima adekvatno zbrinuta i smještena u sigurnu kuću. Žrtvi je dodijeljen specijalni staratelj za djecu strane državljane bez pratnje i žrtve trgovine djecom", istakli su iz Tužilaštva BiH.

Dodali su da se navedena djevojčica nalazi u bazi potraga za osobama za kojima tragaju međunarodne institucije, te je postupajući tužilac u stalnoj komunikaciji sa nadležnim tužilaštvom i policijom u Vizbadenu, Njemačka, a preduzimaju se aktivnosti na realizaciji vraćanja djeteta majci.

"Tužilaštvo BiH se zahvaljuje na efikasnoj i profesionalnoj saradnji inspektorima Službe za poslove sa strancima BiH i sigurnoj kući koja je pružila podršku u ovim aktivnostima", istakli su iz ove institucije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

17°

  • 20:00

    16°C
  • 23:00

    15°C
  • 02:00

    13°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

86 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

356 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 30. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI