Dodik: Današnji sastanak posljednji pokušaj stabilizacije

U još jednom pokušaju da damo šansu evropskom putu BiH, danas ćemo, u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu organizovati sastanak partnera u vlasti na zajedničkom nivou, rekao je predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik.

Dodik: Današnji sastanak posljednji pokušaj stabilizacije

Dodik je rekao da će se sastati lider HDZ-a BiH Dragan Čović, srpska i bošnjačka strana. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dodik je na društvenim mrežama naveo da je ovo posljednji pokušaj stabilizacije prije nego što bi se to partnerstvo moglo raspasti, dodajući da očekuje da riješe probleme zastoja u radu Doma naroda, koji je blokiran od strane Bošnjaka koji su napustili i time blokirali rad ovog naroda.

- Da riješimo pitanje nelegalnog visokog predstavnika i njegovih odluka, da ih suspendujemo, i da se dogovorimo da u što hitnijem roku, a to je već moguće sutra, na Predstavničkom domu donesemo zakon o izborima, koji bi utvrdio sve ono što je normalno za jednu zemlju, a to su tehnički nivoi - istakao je on, prenosi ATV.

Dodik je rekao da se mora razvlastiti Centralna izborna komisija, „koja je odlukama nelegalnog Kristijana Šmita previše dobila na značaju“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Moraju se racionalizovati troškovi u vezi s izborima i mora se obezbijediti da zastupljenost naroda, konstitutivnih naroda, bude vidljiva u zbornim komisijama, kako to predviđaju Ustav i zakon. Očekujem da ćemo sve to razmatrati danas na sastanku. Ukoliko ne bude dogovora, više nisam siguran koliko to partnerstvo ima smisla - istakao je Dodik.

Nakon nekoliko dogovora i onoga što su razvalili stranci, prije svega američki ambasador Marfi, kaže Dodik, blokiran je kompletan evropski put.

- Jedan optimizam koji smo imali je ustuknuo i ne možemo da se krećemo dok ne riješimo uzroke tog zastoja. A to je, prije svega, nelegalni Šmit, koji nastavlja da ruši evropsku perspektivu BiH - zaključio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA