U funkciju puštena nova elektronska usluga u RS

Poreska uprava Republike Srpske obavještava poreske obveznike – vlasnike nepokretnosti u Republici Srpskoj da je pustila u funkciju novu elektronsku uslugu "e-Saglasnost", putem koje sada i elektronskim putem mogu dati saglasnost za dostavu računa za porez na nepokretnosti putem mejla.

U funkciju puštena nova elektronska usluga u RS
FOTO: Dražan Pozderović

"Pristup ovoj novoj elektronskoj usluzi, čiji je cilj da se obveznicima poreza na nepokretnosti olakša izvršavanje njihovih poreskih obaveza, ali i da se smanje troškovi, moguć je putem internet stranice Poreske uprave Republike Srpske, gdje se u gornjem lijevom uglu početne strane nalazi prozorčić pod nazivom 'e-Saglasnost'", saopšteno je iz Poreske uprave RS. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dodaju da je procedura veoma jednostavna i klikom na "e-Saglasnost", te potom unosom podataka sa jednog od svojih poreskih računa, poreski obveznik može da aktivira ovu novu uslugu i da preuzme i popuni elektronski obrazac Saglasnosti za dostavu poreskih računa putem elektronske pošte. Nakon toga, na svoju mejl adresu koju je naveo za dostavu poreskih računa, dobija pristupni kod za verifikaciju i počinje da koristi uslugu "e-Saglasnost".

S tim u vezi, Poreska uprava Republike Srpske i ovim putem poziva poreske obveznike-vlasnike nepokretnosti u Srpskoj da iskoriste mogućnost elektronskog davanja Saglasnosti za dostavljanja poreskih računa na adresu elektronske pošte i tako jednostavnije i brže izvršavaju svoje obaveze.

Ova usluga Poreske uprave je nastavak aktivnosti na pojednostavljenju procedura i digitalizaciji procesa u ovoj instituciji, sa ciljem da poreski obveznici na lakši, brži, jednostavniji i jeftiniji način izvršavaju svoje poreske obaveze, odnosno da Poreska uprava RS bude joše efikasniji servis građana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Ova mogućnost je posebno korisna za poreske obveznike-vlasnike nepokretnosti iz Republike Srpske, koji žive ili rade u inostranstvu, a koji davanjem potrebne saglasnosti svoje poreske račune mogu dobijati na mejl adresu, te pravovremeno izmiriti svoje obaveze i na taj način izbjeći eventualne sankcije", dodaju iz Poreske uprave RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

24°

  • 17:00

    23°C
  • 20:00

    18°C
  • 23:00

    14°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

89 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

359 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 01. May 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI