Dodik sa mitinga "Srpska te zove": Povucite rezoluciju o Srebrenici

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, svoj govor počeo je riječima: "Sve što smo mi rekli malo je, da nema ovakve slike okupljanja, sa koje želimo da upozorimo, kako ćemo se ponašati".

Dodik sa mitinga "Srpska te zove": Povucite rezoluciju o Srebrenici
FOTO: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Dodik je da ne operacija Vojske Republike Srpske u julu 1995. u Srebrenici bila greška jer je počinjen zločin. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Ovo je trenutak kojim želim da svim porodicama stradalih dat pijetet. Bio je to strašan zločin, ali ne genocid, kako to oni žele da kažu i sada stave na leđa čitavom srpskom narodu", rekao je Dodik.

Istovremeno se, dodao je zaboravlja stradanje preko 3000 Srba.

"A sada, kada je sve to prošlo, oni to guraju u Ujedinjene nacije. Žele da okfalifikuju čitav narod, prvi put u istoriji. I to ko, Njemačka. Ovo nas trajno razdvaja, a ne da nas pomiri. Ako želite da nam kažete da je srpski narod genocidan, mi nećemo i ne želimo da budemo sa vama u istoj državi", naveo je Dodik.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Mi ne tražimo da svijet sakrije naše greške, ali da ih razumije. I nas da razumije. Želim da nas pogledaju ovdje na trgu, ljudi su zabrinuti, ne žele da im se stavi etiketa koju žele. Jer mi to nismo", dodao je Dodik, poručivši da Republika Srpska nije inat, već sloboda.

"Ta se sloboda prelila preko usta punih krvi našeg slobodarskog naroda. Ja ne smijem dopustiti da nam se to dogodi. Budite sigurni u stabilnost Republike Srpske. Mi ne želimo ratovati i nećemo to. To možete čuti samo od ovih u Sarajevu", rekao je predsjednik Republike Srpske.

On je najavio da će on i članovi Vlade na dan kada se bude glasalo o Rezoluciji o Srebrenici, otići u Srebrenicu.

"Bićemo tamo.

A sljedećeg dana, šta god da budu pisali, vi ne čitajte.

Šta god da vam kažu o tome, vi samo okrenute glavu. To će biti naš odgovor na to. Oni žele da vide Republiku Srpsku koja moli, ali mi nismo narod koji moli. Kod nas su dobrodošli svi ali ne oni koji žele da nam naštete. Nas ne interesuje šta se dešava u Federaciji BiH. Nije tačno da Srpska pripada BiH, iako bi trebala. Oni su nam je ogadili", kazao je, te dodao:

"Mi ne želimo biti u ovom sranju koje se zove BiH. Jednog dana ćemo biti zajedno sa Srbijom. A Banjaluka će jednog dana biti u Srbiji. Beograd je naš glavni grad, Banjaluka je naš glavni grad. Ja ne moram biti predsjednik".

Dodik je rekao da je BiH razbijena.

"A dokad ćemo biti u BiH, pa vidjećemo, valjda će i Tramp pobijediti. Pa ćemo onda vidjeti. Ništa u životu nisam uradio da bih naštetio Bošnjacima i Hrvatima. Ali mene bole rane moga naroda i zato što misle da bol žena sa bijelim maramama nije ista kao kod žena sa crnim maramama", poručio je Dodik.

"Pozivam Muslimane da ako hoće zajednički život u BiH da povuku Rezoluciju o Srebrenici. Ako neće, mi to više nećemo pominjati. A onda ćemo razmisliti kako ćemo se kasnije ponašati. I sljedeći koraci će biti da idemo u zajedništvo sa Srbijom", naglasio je Dodik.

Istakao je da na miting nije došla opozicija, ali i da ne zna zašto ih uopšte spomenu.

Puštanjem balona u bojama srpske trobojke i izvođenjem pjesme "Zavjet" završen je veliki narodni miting "Srpska te zove" u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

14°

  • 23:00

    18°C
  • 02:00

    16°C
  • 05:00

    14°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

64 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

356 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 01. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI