Usvojen Izborni zakon Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Izborni zakon Republike Srpske kojim je predviđeno da će izbore za organe vlasti u Srpskoj sprovoditi Republička izborna komisija, gradske, odnosno opštinske izborne komisije i birački odbori koje će imenovati nadležni republički organi.

Usvojen Izborni zakon Srpske
FOTO: Srna

Stupanjem na snagu ovog zakona neće se primjenjivati odredbe Izbornog zakona BiH koje uređuju izbor narodnih poslanika, delegata Vijeća naroda Srpske, predsjednika i potpredsjednika Srpske, delegata Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Srpske, odbornika skupštine grada i skupštine opštine, gradonačelnika i načelnika opština u Srpskoj. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Razlozi za donošenje ovog zakona su potreba unapređenja izbornog procesa, te jačanja povjerenja građana na tom planu, kao i stvaranje pretpostavki za uvođenje elektronske identifikacije birača i brojanja glasova", navedeno je u obrazloženju ovog akta.

Narodna skupština je usvojila Zakon o referendumu i građanskoj inicijativi Republike Srpske čija je namjera da se potpunije reguliše sprovođenje ovog oblika neposredne demokratije.

Po hitnom postupku usvojen je i Zakon o dopunama Zakona o radu, kojim je definisano da poslodavac može u gotovom novcu da isplaćuje radnicima platu i druga lična primanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o imunitetu Republike Srpske kojim se definiše zaštita integriteta zakonodavnih i izvršnih institucija Republike Srpske putem utvrđivanja procedure pozivanja na imunitet od krivične i građanske odgovornosti.

Nakon što je apsolviran dnevni red, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić okončao je rad 13. posebne sjednice parlamenta Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

22°

  • 11:00

    22°C
  • 14:00

    23°C
  • 17:00

    23°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

62 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

317 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 20. May 2024. 08:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI