Luksuzni riječni kruzer sa 100 putnika uplovio u Luku Brčko

  • BiH
  • 19. Apr 2024.

Luksuzni riječni kruzer “Victor Hugo“ uplovio je u brčansku “Luku“ prvi put ove godine sa 100 putnika.

Luksuzni riječni kruzer sa 100 putnika uplovio u Luku Brčko
FOTO: Vlada distrikta Brčko

Kapetan na kruzeru Rudolff  Volker rekao je da mu je ovo jedna od najdražih plovidbi i tehnički najzahtjevnija jer počinje u Budumpešti, a završava u Sisku s nekoliko pristajanja u Beogradu, Brčkom i Slavonskom Brodu. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

“Na brodu su uglavnom penzioneri iz Švicarske, Belgije, Holandije i skandinavskih zemalja. Nakon današnjeg razgledanja grada i slobodnih aktivnosti plovidbu nastavljamo dalje ka Sisku i u zavisnosti od vodostaja uživaćemo u plovidbi do Siska”, rekao je kapetan Volker.

Član Upravnog odbora Turističke organizacije Brčko distrikta Aleksandar Đurić dočekao je turiste i poželio im dobrodošlicu, potvrdivši još jednom da rijeka Sava ima potencijal za razvoj riječnog turizma.

“Takođe, i ove godine imamo potvrdu svih potencijala Save sa aspekta razvoja nautičkog turizma i velika je čast što možemo da ugostimo turiste iz centralne i zapadne Evrope, što jasno govori da ova vrsta turizma ima veliku šansu u ovom gradu”, rekao je Đurić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dodaje da je turistima prezentiran rad tri kulturno-umjetnička društva koja su predstavili kulturu i tradiciju naroda koji žive na tom području.

Najveća evropska kompanija za kružna putovanja Cruise Europe iz Pariza jednom godišnje tokom aprila organizuje 11-dnevno krstarenje Dunavom i Savom koje se završava u Sisku i zbog toga je jedinstveno jer je to zasad jedini turistički kruzer koji plovi Savom do Siska, prenosi Indikator.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA