Odbojkaši Radnika imaju šansu da odbrane titulu

Trener odbojkaša Radnika Vladimir Milićević ne dozvoljava bilo kakvo opuštanje pred drugi meč finalne serije prvenstva BiH.

Odbojkaši Radnika imaju šansu da odbrane titulu
FOTO: Glas Srpske

Bijeljinski tim je u prvom duelu savladao Napredak 3:2 na gostovanju i sad ima meč loptu da odbrani titulu šampiona, piše Glas. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Radnik je ove sezone već ostvario sjajne rezultate u svim takmičenjima. Osvojili su kupove Republike Srpske i BiH, zatim izborili finale prvenstva BiH i sad su napravili brejk u prvoj utakmici protiv veoma kvalitetne ekipe iz Odžaka.

- Pred nama je meč kojim možemo da krunišemo sezonu. Ono što sam rekao igračima nakon duela i sad ponavljam, ništa još nije gotovo i nismo još ništa napravili u finalnoj seriji.

Ostvarena je bitna pobjeda na gostovanju, ali Napredak je tokom sezone i te kako pokazao da može biti opasan. Moramo da budemo maksimalno ozbiljni i oprezni jer je to ekipa koja je u prvenstvu doživjela samo dva poraza i to oba po 2:3. Zbog toga nema opuštanja, biće pritisak na nas da slavimo, ali treba s tim da se nosimo i da svoj kvalitetan rad krunišemo pobjedom - rekao je Milićević.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Radnik je osvojio titulu šampiona u BiH prošle sezone nakon čega je igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a zatim i nastavio takmičenje u CEV kupu. 

Trener Milićević ističe da je to dosta pomoglo ekipi da stekne iskustvo koje im i te kako puno znače sada u borbi za trofeje, jer su dosta naučili iz tih mečeva uprkos porazima. Upravo protiv jačih ekipa se vidi na čemu bi tim trebalo da radi.

- Zaista je puno teže da se odbrani titulu. Posebno jer ove sezone pored nas imaju tri veoma kvalitetne ekipe koje su željele da se bore za titulu. Napredak, Domanjevac i Kakanj su se značajno pojačali pred start šampionata, ali je tu i naša uprava na vrijeme napravila tim. Pokazali su se momci kao prava pojačanja, ali je naravno trebalo vremena da se novi tim uigra. Ekipa je tokom takmičenja u Evropi odigrala nekoliko mečeva sa veoma kvalitetnim protivnicima u kojima smo mogli da naučimo i kroz naše greške. Te utakmice su nam puno značile i naučile nas kako da igramo u kvalitetnijem ritmu. Stvari su sad legle na pravo mjesto i to je najbitnije - dodao je trener bijeljinskog tima. Druga utakmica finalne serije igra se u 19 časova.

Poziv publici

U Radniku takođe očekuju veliku podršku publike i da navijači dođu i pomognu ekipi u borbi za šampionsku titulu.

- Atmosfera u Odžaku je bila zaista sjajna. Prezadovoljni smo prijemom i sportskim navijanjem i nastojaćemo da im se revanširamo. Imaju sjajnu podršku čitave sezone i punu dvoranu i to je zaista lijepo. Nadamo se da ćemo i mi imati podršku naših navijača da će doći u dvoranu i da nam budu velika pomoć u ovim duelima - poručio je Milićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

13°

  • 08:00

    12°C
  • 11:00

    13°C
  • 14:00

    13°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

61 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

338 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 02. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI