Orban: Brisel se igra vatrom

Zapad je na korak od slanja trupa u Ukrajinu i danas u Briselu vlada proratna većina, saopštio je mađarski premijer Viktor Orban.

Orban: Brisel se igra vatrom
FOTO: DepositPhotos

''U Evropi je raspoloženje ratno, a politikom dominira logika rata. Vidim pripreme za rat od svih i sa svih strana. Generalni sekretar NATO-a želi da uspostavi ukrajinsku misiju NATO-a. Evropski lideri su već ušli u rat, razgovaram s njima, čujem ih, oni vide ovaj rat kao svoj i vode ga tako'', istakao je Orban. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Mađarski lider je ukazao na postepeno povećanje pomoći Evrope Ukrajini, počevši od slanja vojne opreme i uvođenja sankcija Rusiji do slanja oružja i novca, prenio je "HirTV".

''Novac, novac, oružje, ali situacija se ne popravlja, zapravo se pogoršava. Na korak smo od toga da Zapad šalje trupe u Ukrajinu. Ovo je vrtlog rata koji može da odvuče Evropu u dubinu. Brisel se igra vatrom'', upozorio je Orban i naglasio da Budimpešta neće biti uvučena u rusko-ukrajinski sukob.

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto izjavio je da je strategija evropskih lidera štetna po Evropljane i istakao da, uprkos tome što se lideri EU ''osjećaju kao da su u ratu'', Evropa to nije, jer je ''niko nije napao''.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 02:00

    14°C
  • 05:00

    13°C
  • 08:00

    12°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

62 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

338 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 02. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI