Počeli Dani harmonike u Ugljeviku, okupilo se oko 150 takmičara

U Ugljeviku je sinoć svečano otvoren Šesnaesti međunarodni festival Dani harmonike, koji će trajati do 22. aprila.

Počeli Dani harmonike u Ugljeviku, okupilo se oko 150 takmičara
FOTO: Srna

Festival je okupio oko 150 takmičara i kamernih sastava iz 15 zemalja. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Virtuoz na harmonici Đorđe Perić, kaže da će festival nadmašiti prethodne.

– Ove godine u okviru festivala Dani harmonike, imamo niz koncerata kao i takmičarski dio programa koji se održava i u Bijeljini i u Ugljeviku. Takođe, imamo i master-klasove sa najpoznatijim svjetskim profesorima – ističe Đorđe Perić.

Dani harmonike otvoreni su nastupom najboljih mladih muzičara i čuvenog ruskog univerzitetskog profesora Jurija Šiškina, koji ovaj festival podržava od samog njegovog početka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Festival je počeo tako što sam se predstavio sa mojim prijateljima i tako što su svi gosti festivala predstavili svoja umjetnička djela, svoje izvođenje. U narednim danima, publika će imati priliku da sluša Jurija Šiškina iz Rusije. To je jedan od najboljih svjetskih umjetnika. Nadam se da će svi biti puni utisaka nakon festivala – dodao je Perić.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić istakao je da je zahvaljujući ovom festivalu ime Ugljevika ucrtano na kulturnoj mapi Еvrope, te da su za to najzaslužniji umjetnici i njihovi učenici koji su proteklih godina učestvovali na ovoj smotri harmonike.

Organizatori festivala su Udruženje umjetnika Artist i Muzička škola “Kornelije Stanković”, a pokrovitelji Vlada Republike Srpske, grad Bijeljina i opština Ugljevik, prenosi ATV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA