SIPA uhapsila osumnjičenog za terorizam: "Govorio da će ubijati nožem"

  • BiH
  • 20. Apr 2024.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su na području Zenice uhapsili muškarca koji je, prema prikupljenim saznanjima, na svom Facebook profilu objavio video snimak na kojem se predstavlja kao Edin Podgora i govori da je krenuo ubijati nevjernike i čifute, te neprijatelje muslimana i govori da će ubijati nožem koji se vidi na videu, kao i pištoljem.

SIPA uhapsila osumnjičenog za terorizam: "Govorio da će ubijati nožem"

Saopšteno je to iz SIPA, odakle dodaju da su hapšenje izveli postupajući po usmenom nalogu Suda BiH, kao i pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stari na dvije lokacije. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Uhapšeni se, kako se dodaje, tereti za terorizam, te je sproveden u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja.

"U pretresima su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i to dva mobilana telefona, nož i pištolj za koji se sumnja da je koristio na snimku, a za koji je na licu mjesta utvrđeno da se u stvari ne radi o pravom oružju", rekli su iz SIPA.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA