Zvezda preokretom do trijumfa nad Partizanom u 173. večitom derbiju

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan u 173. večitom derbiju 3:2. Crveno-beli su trijumfalno započeli plej-of Superlige Srbije i došli do 10 bodova prednosti nad crno-belima.

Zvezda preokretom do trijumfa nad Partizanom u 173. večitom derbiju
FOTO: b92

Dva penala, preokret u 99. minutu, obilje dobrih poteza, 15 minuta zaustavnog vremena, malo varnica na terenu između igrača i pet golova obeležili su 173. večiti derbi između Zvezde i Partizana. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Fudbaleri Zvezde su posle više od 110 minuta igre došli do važnog trijumfa protiv Partizana u borbi za titulu šampiona Superlige Srbije.

Crno-beli su prekinuli Zvezdin niz od osam utakmica bez primljenog gola, tačnije Samed Baždar je postigao svoj prvenac u derbijima i načeo mrežu domaćih u 11. minutu igre. Partizanova ofanzivna igra došla je do izražaja u ranoj fazi duela, delovalo je kao da je Albert Nađ iznenadio taktikom Vladana Milojevića, jer je igra gostiju dobijala atraktivne obrise ofanzivne igre preko centralnih veznih igrača, a golu su kumovali Severina i Aranđel Stojković. To govori o detaljno pripremljenom planu, jer je Partizan igrom na sredini uspeo da "uspava" protivnika i da iznenadnim napadom po desnom boku dođe do gola.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Zvezda je potom uzvratila igrom preko Mirka Ivanića, odnosno po levoj strani terena. Ukrštanje Milana Rodića i Ivanića zbunjuvalo je igrače Partizana, ali opet, visoka koncentrisanost defanzivnih igrača, u prvom redu Bojana Kovačevića i Svetozara Markovića ulivala je sigurnost i stabilnost u igri crno-belih. Ivaniću je bio dovoljan "mali" prostor koji je već pri prijemu lopšte i prvim korakom osvojio, a potom hazarderski krenuo ka golu večitog rivala. Ipak, zaustavljen je faulom Miloša Krunića u šesnaestercu Partizana. 

Gejlor Kanga je iskoristio penal i poravnapo rezultat u 16. minutu, uprkos dobroj proceni golmana Krunića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA