Ugljevičke humanitarke iz Udruženja "Svjetlost" proslavile godišnjicu

Udruženje žena "Svjetlost" iz Ugljevika proslavilo je prvu godišnjicu postojanja i rada prigodnim kulturno-umjetničkim programom koji je bio posvećen očuvanju srpske tradicije i kulture te trpezom ljubavi.

Ugljevičke humanitarke iz Udruženja "Svjetlost" proslavile godišnjicu

U Svečanoj sali u Ugljevičkoj Obriježi u čast godišnjici "Svjetlosti"  okupilo se 18 udruženja koji se bave humanitarnim radom i očuvanjem srpske tradicije iz Srbije,  Republike Srpske i Hrvatske.

Predsjednica ugljevičkih žena "Svjetlost" Jelena Spasojević Đurić istakla je da je  ovo udruženje prvenstveno humanitarno ali i da se bavi očuvanjem tradicije i kulture, starih i tradicionalnih jela i narodnih nošnji. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-Ponosna sam jer se ovo prvi put organizuje u Ugljeviku ali i zahvalna svim gostima koji su nam danas uveličali našu radost a posebno vrijednim članicama "Svjetlosti" i onima koji pomažu rad udruženja-rekla je Spasojevićeva.

Ona je dodala da ovo udruženje broji 15 aktivnih članica koje su za godinu dana postojanja dobila brojna priznanja u Srbiji i Srpskoj.

Svečanosti su prisustvovali članice Udruženja žena "Dike" iz Kuzmina /Srbija/, Udruženja "Gnionica" Vukosavlje, Turistička organizacija Mali Zvornik iz Srbije, Udruženje penzionera "Penzionerka" Crna Bara /Srbija/, Udruženja  "Račanke" iz Sremske Rače /Srbija/, Udruženja "Mali Zvornik" /Srbija/, Udruženja "Majka Angelina" Kupinovo /Srbija/, Udruženja "Nada i društvo plus 50" Bršadin /Hrvtaska/,  Udruženja žena i panzionera iz Dalja /Hrvatska/, Udruženja penzionera "Pazovčanka" iz Stare Pazove /Srbija/, Udruženja "Ljepota Ašanje" Ašanje /Srbija/  Turistička organizacija Pelagićevo, Humanitarno udruženje "Budimo ljudi" Lajkovac /Srbija/, Udruženja "Prnjavorka" iz Mačvanskog Prnjavora /Srbija/, Udruženja "Karlovčićanke" Karlovčići /Srbija/, Udruženja "Beli anđeo" Dvorovi, Udruženja  "Bogojavljenska noć" iz Janje i Udruženja guslara i epskih pjesnika "Milenko Đukić-Ćiko" Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA