Maksimović: Ponosno, podignute glave idem dalje

U Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini u toku je primopredaja dužnosti direktora, a saopštenje prof. dr Zlatka Maksimovića prenosimo u cjelosti.

Maksimović: Ponosno, podignute glave idem dalje

"S obzirom da danas predajem dužnost direktora JZU Bolnice “Sveti Vračevi”, osjetio sam potrebu da se obratim ovim saopštenjem. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Bijeljinskom bolnicom sam rukovodio manje od 4 godine. U najvećem dijelu u vanrednim uslovima, prvenstveno vezane za Kovid, ali i druge situacije. Radio sam najbolje što znam, uložio svu svoju energiju i mislim da sam zajedno sa saradnicima postigao zavidne rezultate. Bolnicu ostavljam stabilnu, i finanasijski, i kadrovski i u svakom drugom smislu, odnosno višestruko puta jaču nego što sam je zatekao. Koliko sam mjeseci radio, toliko sam i plata isplatio. Naravno sa svim doprinosima i ostalim obavezama, kako sam i ranije radio kao direktor Doma zdravlja Bijeljina. Druge finansijske benefite koji su imali, znaju zaposleni. Mnogo smo uspješnih projekata završili. Od uvođenja stalnog rada angio sale, izgradnje nove angio sale, pejsmejker centra, centra za elektrofiziologiju, nabavke opreme, skupih aparata. Drugim riječima, bolnica od opreme ima sve. Prije manje od 4 godine, zatekao sam jedan ispravan skener i jedan neispravan magnet. Za sobom ostavljam tri skenera i dva magneta. To nema nijedna bolnica u Republici Srpskoj i BiH, a prema mojim saznanjima niti u okruženju. Inače, sva oprema u bolnici je posljednje tri godine u ispravnom stanju. Šta je još sve urađeno, narod vidi. Za one koji ne žele da vide - ne vrijedi ni pisati.

Svoju smjenu ne doživljavam, kao poraz, već poraz onih koji su konstantno pokušavali i uspjeli da me smijene. Nije uzalud ona narodna da u svakom zlu ima i nešto dobro, tako i u ovom nečasnom činu moje smjene postoji spoznaja koja me čini srećnim. Za dobar dio zaposlenih sa kojima sam imao korektan, čisto poslovni odnos, rukovodilac - zaposleni, zatečen sam emocijom, često i očiju punih suza, kao i otvorenom podrškom. Ta ljudskost čini me ponosnim na ono što ostavljam iza sebe. Sve ostalo je politika, nebitno i prolazno. Na žalost uglavnom na štetu ustanove, Semberije, pa i Republike Srpske.

Zbog svega ovoga, ja ponosno, podignute glave idem dalje. Snagu mi daje i velika podrška građana koju dobijam u posljednje vrijeme. Kolegama u bolnici želim da nastave tamo gdje sam ja stao i da bolnicu vode uspješnim putem kojim je išla proteklih godina."

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

S poštovanjem,

Prof. dr sci med. Zlatko Maksimović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA