AKADEMIJA "ČUVAJMO NAŠE HEROJE" Djeca poginulih boraca riječju, stihom i pjesmom govorili o srpskim junacima

Zavičajno udruženje Tuzlaka u Bijeljini organizovalo je u Bijeljini akademiju na kojoj su djeca i unuci poginulih boraca riječju, stihom i pjesmom govorili o srpskim junacima.

AKADEMIJA "ČUVAJMO NAŠE HEROJE" Djeca poginulih boraca riječju, stihom i pjesmom govorili o srpskim junacima

Predsjednik Zavičajnog udruženja Tuzlaka u Bijeljini Milenko Mićanović rekao je da drugu godinu organizuju akademiju na kojoj žele da odaju počast i pomen poginulim herojima. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA



"Akademiju smo tako i naslovili jer želimo da sačuvamo sjećanje na naše heroje, da njihovi saborci govore o njima, da prenose mlađim generacijama svoja sjećanja o hrabrim i požrtvovanim ljudima, koji nisu žalili da daju život za slobodu i za Republiku Srpsku", izjavio je Miljanović novinarima.



U programu, organizovanom u Sokolskom domu, učestvovali su dječiji i školski horovi, članovi ovog udruženja, operski i etno pjevači.



Profesor Vlado Simeunović, učesnik Odbrambeno-otadžbinskog rata, poručio je mlađim naraštajima da bilježe i zapisuju sve ono što čuju od starijih, da sačuvaju od zaborava uspomenu na svoje najmilije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA



"Svakodnevno se sjetim neke situacije iz tog vremena. Vi, koji ste u proteklom ratu izgubili svoje najdraže, zadržite ih u najljepšem sjećanju, sačuvajte taj osmijeh koji ste kao djeca vidjeli na njihovim licima", poručio je Simeunović.



Akademija je organizovana u okviru obilježavanja 31 godine od bitke za Banj brdo u kojoj su poginula 33 borca Druge majevičke brigade Vojske Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA