Međunarodna nagrada stigla u Ugljevik: Dejanu Jovičiću iz JUŠSC "Mihailo Petrović Alas" prvo mjesto za poeziju

Ugljevičanin Dejan Jovičić učenik prvog razreda Srednjoškolskog centra "Mihailo Petrović Alas" osvojio je prvo mjesto u kategoriji srednjih škola na 22. Međunarodnom festivalu poezije za djecu i omladinu održanom u Istočnom Sarajevu.

Međunarodna nagrada stigla u Ugljevik: Dejanu Jovičiću iz JUŠSC "Mihailo Petrović Alas" prvo mjesto za poeziju
FOTO: Ustupljena fotografija

Jovičić nije krio oduševljenje osvojenom nagradom istakavši da ovo nije prvo priznanje koje je dobio iz oblasti poezije. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

-Aktivno učestvujem, kada je kultura i sport u pitanju na području opštine Ugljevik ali se i trudim da svoj rodni Ugljevik predstavim u najboljem svijetlu širom Srpske i regiona-rekao je Jovičić koji je zahvalio profesorici srpskog jezika i kniževnosti Valentini Gavrić.

U konkurenciji više stotina pristiglih literarnih radova iz Srbije, BiH, Republike Srpske i Crne Gore Jovičićev rad u kategoriji srednjoškolaca je bio najbolji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Mentor Jovičiću bila je profesorica srpskog jezika i književnosti U JUŠSC "Mihailo Petrović Alas" Valentina Gavrić.

-Ovo jedan izuzetan uspjeh našeg učenika, mene kao mentora i naše škole. Nadam se da se na ovaj način najbolje njeguje ljubav prema jeziku a nastavnici su taj posljednji bedem odbrane srpskog jezika i nacionalnog identiteta-rekla je Gavrićeva.

Ovogodišnja manifestacija posvećena je Milovanu Danojliću pjesniku koji se ogledao gotovo u svim oblicima književnog stvaralaštva, izuzimajući dramu, pisao je poeziju, prozu, esejistiku i književnu kritiku.

Danojlić je objavio više od 70 knjiga beletristike i poezije na srpskom jeziku. Priredio je i preveo veliki broj knjiga iz književnosti za d‌jecu.

Na festivalu su učestvovali pjesnici Tode Nikoletić, Dejan Aleksić, Mirko Vuković, Miroslav Cera Mihailović, Jovo Čulić, Radenko Kela i Marijana Petronić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA