Karan: Omogućiti policajcima da rade do 55. godine, ako žele

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan najavio je da će se ići sa hitnim prijedlogom zakona o policiji i unutrašnjih poslova, čime će policajcima koji žele da rade do 55. godine to biti i omogućeno, a što će značiti i MUP-u jer je riječ o najiskusnijim službenicima koji sigurno mogu da daju ogroman doprinos ostajući u službi u naredne dvije godine.

Karan: Omogućiti policajcima da rade do 55. godine, ako žele

Karan je ukazao da su analize pokazale, ali i u MUP-u to stalno ponavljaju, evidentan je nagli odlazak ratnih kadrova policijskih pripadnika u zasluženu penziju, u toku prošle, ove i u naredne dvije godine. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"MUP zaista zaista ima problem sa popunjenošću i naglim odlivom kadra", izjavio je Karan na konferenciji za novinare u Foči.

On je rekao da ni Srednja škola unutrašnjih poslova, a ni Akademija, ne mogu tako brzo nadoknaditi kadar, a da se ne izgubi na kvalitetu.

Resorni ministar je naglasio da će se zbog toga ići sa hitnim izmjenama zakona, a ne dirajući zakonski osnov policajcima da mogu ići u penziju i sa 40 godina, ali im se daje i mogućnost, njihovo diskreciono pravo - ako hoće da ostanu u MUP-u još do 55. godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"A, opet, mogu otići čim ispune te uslove. To želim da kažem zbog nekih dezinformacija koje su se pojavile, čak i u našim redovima", istakao je on.

Karan je naglasio da to nije nikakvo moranje, niti se zadržava neko, nego im se daje šansa da ostanu do 55. godine, što bi Ministarstvu mnogo značilo.

"Mnogi naši radnici su nam se obratili, žele da rade, ali im zakon ne dozvoljava jer po sili zakona moramo da ih penzionišemo. Mislim da je ovo dobra vijest za sve naše, sada najiskusnije policajce, koji sigurno mogu dati svoj ogroman doprinos ostajući u MUP-u u naredne dvije godine", poručio je Karan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA