Pedagoški fakultet Bijeljina: Saradnja sa udruženjem koje se stara o djeci sa poteškoćama u razvoju

Na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini juče je potpisan Sporazum o saradnji ove visokoškolske ustanove i Udruženja "Bijeljinska djeca suncokreti" na dobrobit djece sa smetnjama u razvoju, djece u riziku i djece na marginama društva.

Pedagoški fakultet Bijeljina: Saradnja sa udruženjem koje se stara o djeci sa poteškoćama u razvoju

Dekan Pedagoškog fakulteta Dalibor Stević izjavio je novinarima da će Sporazum omogućiti da se studenti, asistenti i profesori uključe u rad sa djecom koja imaju poteškoće u razvoju.

Stević je rekao da je već uvedeno nekoliko novih predmeta koji se bave ovom temom i da će dogovorena saradnja pružiti priliku da se stečena teorijska znanja primijene u praksi.

Natalija Dragić iz Udruženja "Bijeljinska djeca suncokreti", koje okuplja roditelje 40 djece sa smetnjama u razvoju, očekuje da će saradnja sa stručnim osobama i institucijama biti snažna i kvalitetna podrška njihovom psihofizičkom razvoju.

Prema njenim riječima, ova podrška će posebno koristiti djeci u riziku koja imaju sestre ili braću sa smetnjama u razvoju, da lakše prihvate tu situaciju u porodici.

Volonter u Udruženju Snežana Dačić istakla je da posvećenost roditelja djeci sa smetnjama u razvoju i njihovu namjeru da budu organizovane različite kvalitetne radionice za njih, uz podršku stručnjaka.

Udruženje roditelja "Bijeljinska djeca suncokreti" će u ponedjeljak i utorak, 29. i 30. aprila, na Gradskom trgu organizovati Vaskršnji bazar rukotvorina, gdje će im se pridružiti i studenti Pedagoškog fakulteta.

Novac prikupljen prodajom ručno rađenih predmeta biće iskorišten za organizovanje novih radionica u Udruženju.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA