Granična policija hapsi krijumčare ljudi: Na migrantima "zaradili" šest miliona

  • BiH
  • 24. Apr 2024.

Granična policija BiH jutros je pokrenula akciju ”Piramida” usmjerenu na sprečavanje organizovanog krijumčarenja migranata.

Granična policija hapsi krijumčare ljudi: Na migrantima "zaradili" šest miliona
FOTO: Arhiva / Bijeljina Danas

Akcija se sprovodi po nalogu Tužilaštva BiH i u toku su pretresi na 16 lokacija širom BiH. Pretresi se vršnj u Bihaću, Cazinu, Brezi, Visokom, Sarajevu, Kaknju i Velikoj Kladuši. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

-Do sada je pronađeno 14 osoba koje se sumnjiče da su počinili krivično djelo organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata i krijumčarenje osoba. Osumnjičeni su bili dio međunarodne kriminalne grupe koja je u posljednjih šest mjeseci, preko terirorije BiH, pokušala da prokrijumčari ili je prokrijumčarila više od 600 osoba, među kojima je 100 maloljetnika - rekla je portparol GP BiH Franka Vican, prenosi ATV.

Ona kaže da preliminarni podaci ukazuju da je ova kriminalna grupa u proteklih šest mjeseci ostvarila novčanu korist veću od šest miliona maraka.

-Granična policija je nosilac aktivnosti, a akcija se sprovodi zajedno sa MUP-om Hrvatske i Evropolom. U akciji učestvuje preko 150 policijskih službenika, a podršku pruža MUP-a Unsko-sanskog kantona. Tokom istragu podršku su pružali Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH i Služba za poslove sa strancima - navode u GP BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dodaju da GP BiH nastavlja da preduzima mjere na sprečavanju krijumčarenja ljudi.

-Tokom prošle i u prva tri mjeseca ove godine policijski službenici Granične policije BiH su, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili 110 krivičnih djela krijumčarenja ljudi, nadležnim tužilaštvima podnijeli 83 službena izvještaja protiv 177 osoba -  saopšteno je iz GP BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 02:00

    15°C
  • 05:00

    15°C
  • 08:00

    16°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

86 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

318 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 05. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI