Stevandić: Srpska neće dozvoliti odlučivanje u BiH bez saglasnosti entiteta i naroda

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da Republika Srpska neće dozvoliti odlučivanje bez saglasnosti entiteta i naroda u BiH, jer je to u suprotnosti sa Ustavom i Dejtonskim mirovnim sporazumom, a akti doneseni na takav način će se smatrati neprihvatljivim.

Stevandić: Srpska neće dozvoliti odlučivanje u BiH bez saglasnosti entiteta i naroda
FOTO: Arhiva

Tokom sastanka u Banjaluci sa šefom Misije OEBS-a u BiH Brajanom Agelerom, Stevandić je kao primjer naveo ponašanje ambasadora BiH pri UN Zlatka Lagumdžije u vezi sa upućivanjem rezolucije o Srebrenici u Generalnu skupštinu UN, bez saglasnosti Predsjedništva BiH. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Stevandić je upoznao ambasadora Agelera sa demokratskim kapacitetom Narodne skupštine Republike Srpske i institucija i mogućnosti da Republika Srpska donosi samostalno odluke u skladu sa Ustavom Republike Srpske i Ustavom BiH, saopšteno je iz parlamenta Srpske.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH i istaknuta važnost međusobnog dijaloga i saradnje radi očuvanja mira i stabilnosti u zemlji i regionu.

Stevandić je izrazio spremnost za konstruktivan dijalog u rješavanju pitanja od zajedničkog interesa. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA