Na turističkoj promociji u Bijeljini 88 izlagača iz zemalja regiona

Na Sajmu turizma i gastrokulture koji je danas otvoren u Bijeljini 88 izlagača predstavilo je turističke potencijale iz Grčke, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Federacije BiH i Republike Srpske.

Na turističkoj promociji u Bijeljini 88 izlagača iz zemalja regiona

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević rekao je novinarima da ovakve manifestacije omogućavaju dragocjeni kontakt uživo i razmjenu iskustava, čime značajno doprinose razvoju turizma i unapređenju turističke ponude.

"Nastavljamo promotivne aktivnosti na domaćem, regionalnom i međunarodnom tržištu, a brojke nam pokazuju da će i ova godina biti uspješna, nakon prošle godine koja je bila najuspješnija po broju noćenja i dolazaka turista u Republiku Srpsku", naveo je Lončarević. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA



On je dodao da je Republika Srpska 2022. godine prvi put imala više od milion noćenja turista, lani već 1,3 miliona, a u prvom kvartalu ove godine broj noćenja turista u Srpskoj povećan je za devet odsto.

"Gostoljubivost Republike Srpske je značajan segment u našoj turističkoj ponudi", ocijenio je Lončarević i naveo da moderni turista traži intenzivan odmor, nova iskustva, boravak u prirodi i kontakt sa domaćinima.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević istakao je da ovaj grad ima čime da se pohvali kada je riječ o turizmu i gastrokulturi i da je Sajam odlična prilika da se to prikaže.

"Na ponos je gradu veliki broj izlagača na Sajmu", rekao je Đurđević.

Turistički sajam u Bijeljini koji se održava u hotelu "Drina" svečano je otvorio ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić.



U umjetničkom programu nastupio je virtuoz na harmonici Dušan Sekulić, a žene preduzetnici iz Vojvodine prikazale su modnu reviju haljina.

Organizator Sajma je Turistička organizacija grada Bijeljina. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

14°

  • 02:00

    14°C
  • 05:00

    12°C
  • 08:00

    15°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

86 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

320 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 04. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI