U Crnoj Gori već popunjeno 80 odsto hotelskih kapaciteta

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela i već je popunjeno 80 odsto hotela, saopštila je danas v.d. generalne direktorke Direktorata za razvoj turizma Svetlana Šljivančanin.

U Crnoj Gori već popunjeno 80 odsto hotelskih kapaciteta
FOTO: Depositphotos

Gostujući u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore, Šljivančanin je kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

“Agencije su već zaključile ugovore sa stranim agencijama, pa su turistički aranžmani uveliko počeli”, istakla je Šljivančanin.

Prema njenim riječima, nadležni resor se suočio i ove godine sa brojnim problemima, a pojedini se ponavljaju iz godine i godinu.

“Tu su pre svega radovi na saobraćajnoj infrastrukturi. Ti radovi još traju i gužve nećemo moći izbeći. Resor saobraćaja mora povesti računa da se radovi na vreme završe, kako bi naši gosti bili zadovoljni i kako se ne bi zadržavali na putevima. Neke probleme nismo uspeli da  rešimo, ali zajedničkim naporima uspećemo da ih makar svedemo na minimum i da pružimo kvalitet više”, navela je Šljivančanin.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Osvrnuvši se na veliki procenat sive ekonomije u oblasti privatnog smještaja, Šljivančan je rekla da je to veliki izazov.

“To nam je veliki izazov, a i komunalni red. Takođe, moramo pospešiti da se na severu poboljša turistička ponuda i da se i taj deo naše zemlje valorizuje”, zaključila je Šljivančanin, prenio je portal RTCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA