Mjesec dana od nestanka Danke Ilić: Osumnjičeni za ubistvo u pritvoru, tijelo nije pronađeno

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je prije tačno mjesec dana u naselju Banjsko Polje i to u vrijeme dok se igrala sa majkom i bratom.

Mjesec dana od nestanka Danke Ilić: Osumnjičeni za ubistvo u pritvoru, tijelo nije pronađeno

Devojčica je nestala iz vidokruga majke i to u trenutku dok je ona davala sinu vodu. Roditelji su nestanak prijavili policiji koja je odmah reagovala i izašla na teren, a zbog djevojčice je po prvi put u Srbiji aktiviran i sistem "Pronađi me". TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Za Dankom su od tog trenutka tragali svi - spasioci, vojska i policija, korišćeni su helikopter i dronovi sa termovizijskim kamerama, a u pomoć su pritekli i građani kako u okolini Bora tako i u cijeloj zemlji.

Priča ni mjesec dana kasnije još uvek nije dobila kompletan epilog - priznanja o ubistvu djevojčice postoje, osumnjičeni su u pritvoru i poslati su na psihijatrijsko vještačenja, ali tijelo, međutim, još uvijek nije pronađeno.

Naime, potraga i nezvjesnost u ovom slučaju postojali su deset dana. Sve nade da je djevojčica živa su ugašene nakon vijesti da su zbog ubistva djevojčice uhapšeni radnici JKP "Vodovod" S. J. (50) i D. D. (50), iz sela Zlot, koji su priznali da su počinili jedan od najstrašnijih zločina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Takođe, tada je javnost saznala i da su dvojica radnika službenim automobilom udarila djevojčicu, a nakon čega su je stavili u gepek i odnijeli na divlju deponiju na Starobanskom putu gdje su je i bacili.

Radici "Vodovoda" se inače terete za djelo teško ubistvo, dok se za tijelom djevojčice i dalje traga. Naime, prema saznanjma policije, jedan od osumnjičenih se naknadno, 28. marta, dok je potraga za Dankom trajala, vratio na lokaciju i pomjerio tijelo.

Kako su mediji pisali, dvojac je priznao i da je Danka davala znakove života ali da su je oni udavili.

"Više javno tužilaštvo u Zaječaru preduzima mere na pribavljanju i obezbeđenju dokaza potrebnih za vođenje krivičnog postupka protiv osumnjičenih za navedeno krivično delo, a o daljem toku postupka javnost će biti blagovremeno obaveštena", navedeno je tada u saopštenju tužilaštva koje je objavljeno 4. aprila.

Šta se sve desilo kobnog dana?

Sve je počelo kada je majka djevočice sa sinom i Dankom 26. marta otišla do porodične kuće u Banjskom Polju kako bi se, kako je tada navela, djeca poigrala. Ona je sa njima bila u dvorištu i fotografisala ih a potom fotografije slala suprugu.

Prema navodima ministra Bratislava Gašića, pretpostavlja se da se djevojčica kretala asfaltom na koji je vjerovatno sama izašla. Tada je, prema provjeri kamera sa okolnih objekata, zabilježeno i kretanje vozila kojim je Danka udarena u ulici Radomira Putnika.

Osumnjičeni su tokom saslušanja naveli da su tu stali zbog potrebe za toaletom. Ispred kapije su se zadržali oko dva i po minuta, a djevojčicu su, kako se sumnja, udarili malo nakon što su krenuli. Tačnije, prema riječima Gašića, nekih 30 do 40 metara od kapije kuće iz koje je izašla.

Automobil se u tom trenutku, dodao je Gašić, kretao brzinom od 20 kilometara na čas. Njime je u trenutku nesreće upravljao D.D, dok je S.J. na mestu suvozača. Upravo je suvozač S.J. izašao iz automobila, uzeo djevojčicu i ubacio je u gepek preko alata koji su nalazio u tom, inače, službenom vozilu.

Kako je dalje naveo Gašić, tokom vožnje dvojica osumnjičenih su se dogovorili da tijelo djeteta negdje bace, a usput ih je zaustavio otac djevojčice koji ih je pitao da li su je vidjeli na šta su odgovorili negativno.

Kako su mediji pisali, dvojac je priznao i da je Danka davala znakove života ali da su je oni udavili.

Dest dana su za Dankom intezivno tragali svi u Srbiji, a za Dankom je žutu potjernicu raspisao i Interpol. U tom periodu se na mrežama pojavilo snimak na kojem se u Beču nalazi djevojčica koja podseća na nestalu Danku i koja je bila u pratnji dvije Rumunke. Srpska policija je kontaktirala kolege i snimak je poslat Europolu. Tada se sumnjalo da je došlo do otmice djeteta.

Međutim, nakon provjera, bečka policija saopštila je da nije reč o Danki i da je žena koja je bila osumnjičena za otmicu bila uplašena nakon ovih vesti.

(Euronews)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

16°

  • 02:00

    16°C
  • 05:00

    15°C
  • 08:00

    17°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

134 cm

Promjena: -5cm

Sava Jamena

317 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 06. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI