Prodavao drogu i maloljetniku: Podignuta optužnica protiv dvojca iz Bijeljine

Okružni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv H.A. (22) i Ž.B. (24), oboje iz Bijeljine, zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droga.

Prodavao drogu i maloljetniku: Podignuta optužnica protiv dvojca iz Bijeljine

Optuženi H.A. se tereti da je u periodu od početka 2022. godine, pa do kraja marta 2023. godine, na više lokacija na području Bijeljine prodavao drogu. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je maloljetnom H.A. iz Bijeljine u više navrata, od jula 2022. godine do februara 2023. godine prodao od 2 do 10 grama marihuane po cijeni od 7 do 15KM po gramu, navodi se u optužnici.

Spid je prodao i M.A. u dva navrata po cijeni od 50KM za 4-5 grama.

Drogu je prodao i drugim osobama K.F, J.R, T.Ž. i L.M.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prilikom pretresa i kontrole, kod H.A. je pronađena droga, a u pretresu iznajmljenog stana koji je koristio, nađeno je između ostalog i 30 zamotuljaka od providne PVC kese u kojima se nalazila marihuana, kao i 15 zamotuljaka u kojima se nalazio kokain. Pronađena je i digitalna vaga za precizno mjerenje sa tragovima kokaina na njoj, potom tanjir sa tragovima kokaina, kao i novac u različitim apeonima i valutana u iznosu od 2.870 KM.

U optužnici se navodi i da je H.A. davao drogu na uživanje T.D. iz Ugljevika, na način da je prethodno pripremio “džoint” koji su potom zajedno konzumirali, kao i da je drogu dao na uživanje i N.E.

Osim droge, H.A. optužnica tereti i da je u iznajmljenom stanu u Bijeljini držao 23 komada puščane municije, a koja je po Zakonu o oružju i municiji, građanima zabranjena za držanje.

Dakle, H.A. se tereti da je naovlašteno prodavao drogu za više osoba, drugom davao drogu na uživanje, te neovlašteno držao municiju koje građanima nije dozvoljeno, stoji u optužnici.

Ž.B. (24) se tereti da je u iznajmljenom stanu u Bijeljini proizvodila i posjedovala drogu kanabis, navodi se u optužnici.

Policija je navedenu drogu prilikom pretresa stana oduzela, kao i 2.790KM koji su pronašli kod navedene.

Dakle, ona se tereti za neovlaštenu proizvodnju supstanci koje su proglašene za drogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 02:00

    15°C
  • 05:00

    15°C
  • 08:00

    17°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

118 cm

Promjena: -4cm

Sava Jamena

317 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 06. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI