PU Bijeljina: Povrijeđeno 19 vozača dvotočkaša i pješaka u prva tri mjeseca

Na području Policijske uprave Bijeljina u prva tri mjeseca evidentno je povećanje učešća vozača dvotočkaša i pješaka u saobraćajnim nezgodama, u kojima je povrijeđeno njih 19.

PU Bijeljina: Povrijeđeno 19 vozača dvotočkaša i pješaka u prva tri mjeseca
FOTO: Bijeljina danas

Tri vozača bicikla i dva vozača mopeda teže su povrijeđena, kao i dva pješaka, što čini 43 odsto od ukupnog broja teže povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Devet pješaka i tri vozača dvotočkaša zadobila su lakše povrede, što čini 16 odsto od ukupnog broja lakše povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama.

Najčešći uzroci ovih saobraćajnih nezgoda su neprilagođena brzina vožnje mopeda, nepropisno preticanje i obilaženje kolone vozila na raskrsnicama pri čekanju na promjenu svjetlosnog saobraćajnog znaka, neobraćanje pažnje na pješake na obilježenim pješačkim prelazima.

Pješaci najčešće čine greške zbog kretanja van pješačkog prelaza i nekorištenja svjetloodbojnog prsluka na kolovozu u vannaseljenom mjestu.

Radi poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja na području Policijske uprave Bijeljina i smanjenja učešća ovih kategorija u saobraćajnim nezgodama, iz ove uprave upozoravaju vozače dvotočkaša da u saobraćaju koriste isključivo površine koje su namijenjene za te kategorije.

Pozivaju se vozači dvotočkaša da u noćnim uslovima nose svjetloodbojni prsluk, da koriste tehnički ispravna vozila sa obaveznim posjedovanjem svjetala na prednjoj i zadnjoj strani.

Iz Policijske uprave navode da je u posljednje vrijeme primijetna pojava da biciklisti koriste površine namijenjene za kretanje pješaka.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA