Tea pomjera granice: Novo čudo djevojčice iz Gradiške

Mlada teniserka iz Gradiške Tea Kovačević nastavila je da pomjera granice i oduševljava svijet tenisa sa svega 13 godina i 10 mjeseci.

Tea pomjera granice: Novo čudo djevojčice iz Gradiške
FOTO: Nezavisne

Danas je “mala aždaja“ napravila uspjeh karijere i osvojila svoj prvi ITF svjetski turnir „Shkodra open“ za juniore. U finalnom meču čudesna Tea je razbila prvog nosioca turnira, fenomenalnu Timeu Gros (16 godina) iz Slovačke sa 2:0 (6-1,6-1). Nijednog trenutka Tea nije dopustila protivnici da se nečemu nada u ovom meču, prenose Nezavisne. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Inače. ovo je Tei bio prvi odigran ITF turnir u karijeri i odmah ga je osvojila - i to na kakav način. Najveće probleme imala je juče u polufinalu protiv favorizovane Frančeske Gali iz Italije koju je pobijedila nakon više od tri sata igre 3:6,7:5,7:5. 

Tea je ovom pobjedom postavila još jedan rekord Bosne i Hercegovine. Naime, Tea se okitila laskavom titulom najmlađe osvajačice nekog ITF turnira pod zastavom Bosne i Hercegovine. Dosad je taj rekord držala fenomenalna Banjalučanka Nikolina Jović još od 2012.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA