Četiri policajca ubijena, osmoro ranjeno tokom akcije hapšenja u Šarlotu - ubijen osumnjičeni

Četiri policajca su ubijena, a osmoro njih je ranjeno kada su uručivali nalog za hapšenje zbog posedovanja vatrenog oružja u gradu Šarlot u američkoj saveznoj državi Severna Karolina.

Četiri policajca ubijena, osmoro ranjeno tokom akcije hapšenja u Šarlotu - ubijen osumnjičeni

Osumnjičeni je otvorio vatru na policajce kada su stigli ispred njegove kuće kako bi mu uručili nalog za hapšenje.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Došli su do kuće u kojoj se nalazio osumnjičeni, kada je počeo da puca na njih", rekao je na konferenciji za novinare, načelnik policijske uprave Šarlot Meklenburg Džoni Dženings.

Policajci su uzvratili vatru i osumnjičeni je ubijen u dvorištu ispred kuće. Posle tročasovne pucnjave, policija je intervenisala oklopnim vozilima i upala u kuću.

"Druga dvojica osumnjičenih su uhapšena nakon sukoba koji je usledio, a u kojem su ubijena četiri policajca, a četiri ranjena", saopštio je Dženings.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Naveo je da su trojica ubijenih policajaca bili deo operativne grupe američkih maršala, koju čine policajci iz više agencija. Četvrti policajac koji je poginuo bio je iz policijske uprave Šarlot Meklenburg.

"Danas je apsolutno tragičan dan za grad Šarlot i za profesiju za sprovođenje zakona. Danas smo izgubili neke heroje koji su želeli samo da sačuvaju našu zajednicu", rekao je Dženings.

Predsednik SAD Džozef Bajden je obavešten o incidentu i razgovarao je sa guvernerom Severne Karoline Rojem Kuperom, saopštila je Bela kuća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA