U SUSRET VASKRSU: Kako da savršeno skuvate jaje

Stalno se preispitujete prilikom kuvanja jaja šta bi trebalo da uredite da bi ona „ispala“ baš onakva kakva želite?

U SUSRET VASKRSU: Kako da savršeno skuvate jaje
FOTO: Depositphotos

Niste jedini, mnoge domaćice, i u poznom dobu, nikada nisu načisto sa tim. Poštujući tri koraka koja vam predlažemo, dobićete jaje skuvano baš onako kako ste i hteli. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Stavite jaja u šerpu i prelijte ih hladnom vodom. Zašto idu prvo jaja, pa tek onda voda? Zato što ako stavite jaja kasnije, mogla bi da popucaju dok padnu na dno posude. Zatim uključite ringlu na najjaču temperaturu i pustite da voda provri.

Uklonite posudu sa vatre i poklopite je. U zavisnosti od toga koje tvrdoće želite da bude jaje, ostavite ga u vreloj vodi od dva do 15 minuta. Kada ih sklonite sa ringle i prekinete proces kuljučanja vode, ona će se skuvati ali žumance neće pozeleneti (to se dešava samo kod jaja koja su dugo izložena visokoj temperaturi, jer tada prolaze kroz hemijsku reakciju koja im „oboji“ žumanca u zeleno).

Kada prođe željeno vreme, jaja odmah izvadite iz šerpe i prebacite u činiju napunjenu vodom i kockicama leda (bar 20-ak).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ako planirate da oljuštite jaja, malo ih razbijte pre nego što ih stavite u ledenu vodu i ostavite ih da odstoje jedan sat unutra da biste na najlakši način, u trenu, mogli da im skinete koru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA