KK "UNSU"; Iva Andrić vicešampionka BiH, Gordić i Panić bronzani

Proteklog vikenda, u Zenici je održano Državno karate prvenstvo za djecu do 13 godina u borbama i katama, kako pojedinačno tako i ekipno. Ovo prvenstvo je imalo izborni karakter za predstojeće Balkansko prvenstvo za djecu u Istanbulu.

KK "UNSU"; Iva Andrić vicešampionka BiH, Gordić i Panić bronzani

Karate klub UNSU iz Bijeljine je predstavljalo 13 takmičara u obje takmičarske discipline, muškoj i ženskoj konkurenciji. Iako su ostvarili dobre rezultate, uz malo više sportske sreće, mogli su postići još bolje rezultate. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na kraju takmičenja, UNSU je osvojio tri medalje - jednu srebrnu i dvije bronzane, uz dva plasmana na peto mjesto. Nova nada kluba, Iva Andrić, ponijela je titulu vicešampionke Bosne i Hercegovine u kategoriji djevojčica do 12 godina (-45kg). Iako je u finalu poražena rezultatom 0:1, moglo je biti i obrnuto.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Bronzane medalje su osvojili David Panić u kategoriji dječaka do 10 godina (-30kg) i Bogdan Gordić u kategoriji dječaka od 8 godina u katama.

Pored medalja, Nikolina Ina Ivković (9 godina) i Kalina Perić (12 godina, -35kg) osvojile su peto mjesto u katama, u jednoj od najmasovnijih i najneizvjesnijih kategorija na prvenstvu.

Iako su ostali takmičari ostvarili dobre nastupe, nisu se uspjeli plasirati među značajnije pozicije.

- Osvajanje medalje na ovom prvenstvu bilo je izuzetno teško, s obzirom na učešće 115 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine s gotovo 900 učesnika. Činjenica da 40 klubova nije osvojilo nijednu medalju govori o nivou konkurencije. Klub UNSU je bio najuspješniji klub iz Bijeljine na ovom prvenstvu, kao i među devet najuspješnijih iz Republike Srpske, zahvaljujući predanom radu i zalaganju kako takmičara, tako i trenera, saopšteno je iz kluba.

Imajući u vidu rezultate sa prethodnih izbornih turnira i državnog prvenstva, možemo očekivati da će UNSU imati dva do tri plasmana na Balkansko prvenstvo u Istanbulu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA