Episkop Fotije: Da Srbi žive vaskrsenjem Hristovim, da se vrate sebi, Crkvi i Bogu

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poželio je da srpski narod živi vaskrsenjem Hristovim, da počinje i završava dan vjerom u vaskrsenje, da se vrati sebi, svojoj Crkvi, Bogu i jedni drugima.

Episkop Fotije: Da Srbi žive vaskrsenjem Hristovim, da se vrate sebi, Crkvi i Bogu

Nakon Vaskršnje liturgije u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice, vladika je naglasio da je danas najveći hrišćanski praznik, praznik nad praznicima, pobjeda nad pobjedom. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Vaskrs je praznik koji u sebi sakuplja sve druge praznike. Praznik života, istine i pravde, dobrote, praznik koji u sebi sadrži svu našu vjeru, učenje, teologiju", rekao je vladika u besjedi.

Podsjetio je na riječi apostol Pavla "ako Hristos ne usta, uzalud nam vjera naša", naglasivši da to znači da je vaskrsenje u Hrista i vjera u vaskrsenje centralna dogma Crkve i vjere.

Vladika Fotije kaže da Vaskrs prvenstveno ukazuje na pobjedu života nad smrću jer se vaskrsenjem pobjeđuje smrt i daruje život vječni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Neka ste Bogom blagosloveni i da naš srpski narod živi vaskrsenjem Hristovim, da počinje i završava dan vjerom u vaskrsenje, da se vratimo sebi, da se vratimo crkvi svojoj, da se vratimo Bogu i da se vratimo jedan drugom", rekao je vladika Fotije i dodao da je to blagoslov današnjeg praznika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA