Nedelja Crvenog krsta - Brojne aktivnosti bijeljinske organizacije

Svjetski dan Crvenog krsta, 8. maj, ujedno i prvi dan Nedjelje Crvenog krsta ove godine će biti obilježen pod sloganom "Porodica humanosti". Brojne aktivnosti su pred volonterima Crvenog krsta Bijeljina, a neke od njih su već danas počele da se realizuju.

Nedelja Crvenog krsta - Brojne aktivnosti bijeljinske organizacije

Aktivnosti koje su započele danas, 8. maja 2024. su: TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Podjela paketa socijalno ugroženim porodicama: Danas je organizovana podjela brašna, prehrambenih i higijenskih paketa socijalno ugroženim porodicama, sa dostavom na njihove kućne adrese. Paketi su obuhvatali domaću konzerviranu hranu, brašno, ulje, šećer, so, makarone, začine, deterdžent za suđe i druge osnovne namirnice.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi: Takođe, danas je organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa DDK Janja - odjeljenje transfuzije Bijeljina.

Aktivnosti koje nas očekuju u narednim danima uključuju:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

09.05.2024. godine - posjeta JZU ''Sveti Vračevi Bijeljina'' Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo u 12 časova i uručenje 8 paketa za porodilje sa robama za novorođenčad.

U cilju obilježavanja Svjetskog dana i nedjelje Crvenog krsta (08-15. maj 2024.godine) i promocije Crvenog krsta Republike Srpske već preko 20 godina provodi se tradicionalna akcija darivanja naših najmlađih sugrađana prigodnim poklonima sa nadom da će oni rođeni baš na ovaj dan kada je osnovana najveća humanitarna organizacija na svijetu razvijati osjećaj humanosti, dobrote i saosjećanja prema drugima.

10.5.2024. godine - održavanje regionalnog takmičenja u pružanju prve pomoći u krugu nekadašnje fabrike Zenit sa početkom u 11:00 časova. Takmičarske ekipe iz Pelagićeva, Šamca i Bijeljina - podmladak i omladina.

10.05.2024. Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi zajedno sa aktivom DDK Janja - odjeljenje transfuzije Bijeljina

11.05.2024. Učešće u organizaciji dječije avanture ORC KIDS RACE u gradskom paku Bijeljina od 11:00 časova. Volonteri i profesionaci Crvenog krsta će podržati ovu aktivnost kao sanitetska pratnja a istovremeno će imati štand sa promotivnim materijalom te održati jednu pokaznu vježbu te prisutnima objasniti osnove pružanja prve pomoći.

12.05.2024. Prodaja poštanskih markica Crvanog krsta u pješačkoj zoni kod Centra za kuluturu Bijeljina od 12:00 časova sa pokaznom vježbom reanimacije za najmlađe građane.

13.05.2024. Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi zajedno sa aktivom DDK Janja -  odjeljenje transfuzije Bijeljina

14.05.2024. Piknik u prirodi zajedno sa korisnicima dnevnog centra Bijeljina - Gradski park u 10:00 časova.. Obzirom na saradnju sa dnevnim centrom koja traje već godinu dana, ovu godišnjicu ćemo obilježiti sa korisnicima dnevnog centra djecom sa smetnjama u razvoju i organizovati druženje sa našim volonterima.

Ovim aktivnostima, Crveni krst nastoji da promoviše humanost i pruži podršku onima kojima je najpotrebnija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

18°

  • 02:00

    18°C
  • 05:00

    17°C
  • 08:00

    18°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

86 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

309 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 19. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI