Mediji: U tužilaštvo stigla nova vještačenja u slučaju ubistva Danke Ilić, nijedan biološki trag iz automobila nije njen

Više javno tužilaštvo u Zaječaru potvrdilo je informaciju koja se pojavila u pojedinim medijima da nova DNK vještačenja koja su pristigla u to tužilaštvo ne pokazuju da postoje biološki tragovi ubijene djevojčice Danke Ilić (2) iz Bora.

Mediji: U tužilaštvo stigla nova vještačenja u slučaju ubistva Danke Ilić, nijedan biološki trag iz automobila nije njen
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE, BRANKO JANAČKOVIĆ / RINGIER

Upitanju su DNK vještačenja više od 400, od ukupno 500 tragova, izuzetih iz vozila JKP “Vodovod” koje su, kako se sumnja, koristili osumnjičeni Dejan Dragojević i Srđan Janković prilikom zločina. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– U dosadašnjim pristiglim rezultatima DNK vještačenja nema bioloških tragova djevojčice. Međutim, važno je napomenuti da je ovo samo dio vještačenja, jer se vještači mnogo predmeta. Sada je stiglo samo prvih nekoliko izvještaja. Mi očekujemo da pristignu i ostali – rekao je tužilac Miodrag Canović.

Osim ovog seta materijalnih tragova, u toku su i vještačenja alata iz kuća osumnjičenih i drugih predmeta, pronađenih na terenu. Takođe, uskoro se očekuju i rezultati iz Nacionalnog kriminalističko – tehničkog centra, koji je vještačio GPS uređaj iz službenog vozila “Vodovoda”, u cilju utvrđivanja svih parametara kretanja Dragojevića i Jankovića na dan nestanka djevojčice, piše Informer.

Podsjetimo, osumnjičeni radnici borskog “Vodovoda” su 26. marta, kada je u Banjskom polju nestala dvogodišnja Danka Ilić, bili na radnom zadatku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prema priznanju Dragijevića u tužilaštvu, oni su djevojčicu udarili automobilom, zadavili je i nakon toga se dogovorili da tijelo djeteta bace na divlju deponiju na Starobanjskom putu.

Odatle ju je, navodno, dva dana kasnije Dejan izmjestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju, zajedno sa ocem i sada pokojnim bratom Daliborom (40). Dankino tijelo do dan danas nije pronađeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

18°

  • 02:00

    17°C
  • 05:00

    17°C
  • 08:00

    19°C
Kiša
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

87 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

309 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 19. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI