U RITMU PIŠTALJKE Grupa Kal u Bijeljini 19. maja

Projekat “Raspevani junaci: Od margine do glavne bine” na regionalnoj turneji sa grupom Kal - 19. maja dolaze u Bijeljinu.

U RITMU PIŠTALJKE Grupa Kal u Bijeljini 19. maja

Portal Pištaljka se udružio sa Romskim kulturnim centrom i Asocijacijom mladih Roma AKSIOM na projektu “Raspevani junaci: Od margine do glavne bi radi širenja ideje uzbunjivanja u romskoj zajednici koja je jednako ranjiva kao i uzbunjivači. Ova inovativna saradnja koja kombinuje muziku, novinarstvo i aktivizam potrebna je da bi se obe grupe izborile za pravedniji položaj u društvu. U okviru projekta “Raspevani junaci: Od margine do glavne bine” organizovaće se regionalna turneja “U ritmu Pištaljke” tokom koje će se održati serija Pištaljkinih tribina i koncerata grupe Kal, najpoznatijeg romskog benda na Zapadnom Balkanu. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na tribinama će govorit predstavnici lokalnih romskih udruženja, s ciljem razmene iskustava o problemima koji prate kako uzbunjivače, tako i romsku zajednicu kao manjinsku grupu u društvu. Nakon debata, održaće se koncerti.

Projekat “Raspevani j strane Britiš kaunsila (British Council), a realizuje se u okviru projekta "Kultura i kreativnost za Zapadni Balkan" (CC4WBs) koji finansira Evropska unija. Cilj ovog projekta je unapređenje dijaloga na Zapad kreativnog sektora i razvijanje njegovog potencijala za društveno uticaj u ovom regionu.

Tribine i koncerti održaće se:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U Nišu, 10. maja, u klubu Salun 1995 (Saloon 1995) od 19 časova;

U Skoplju, 11. maja u kl U Leskovcu,

12. maja u Domu kulture Roma od 14 časova;

U Sarajevu, 18. maja u klubu Jazbina od 19 časova;

U Bijeljini, 19. maja u Jelen pabu od 19 časova.

Ulaz je besplatan! 

Muzička grupa Kal oformljena je 1996. godine u Valjevu. Kreatori eklektičnog zvuka koji nastaje simbiozom raznolikih muzičkih žanrova, poput muzike Zapadnog Balkana, svinga, džeza, bluza i popa. Bend Kal godinama u nazad kroz svoju muziku predstavlja kulturu romskog naroda, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

18°

  • 08:00

    18°C
  • 11:00

    19°C
  • 14:00

    22°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

62 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

315 cm

Promjena: 1cm

Podaci ažurirani: 20. May 2024. 06:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI