Bijeljina: Obilježen Dan VRS, Dan Trećeg pješadijskog RS puka i Dan semberskih ratnih jedinica

Republika Srpska nastala u miru herojski je odbranjena u ratu i u njene je temelje utkan život 23.801 borca junačke Vojske Republike Srpske /VRS/, izjavio je komandant kasarne u Bijeljini pukovnik Miroslav Baljak na svečanom obilježavanju 32 godine od osnivanja VRS.

Bijeljina: Obilježen Dan VRS, Dan Trećeg pješadijskog RS puka i Dan semberskih ratnih jedinica
FOTO: Bijeljina Danas

On je podsjetio na slavni ratni put 210.000 boraca VRS koja je uspješno odbranila front dug više od 2.500 kilometara i pozvao na čuvanje sjećanja na poginule borce.

"Zadatak svih nas je da sačuvamo od zaborava 23. 801 život koji je utkan u temelje naše otadžbine, naša obaveza je da sadašnjim i budućim generacijama prenosimo istinu o stvaranju Republike Srpske i o žrtvama koje su prinesene za slobodu", rekao je pukovnik Baljak.

Komandant bijeljinske kasarne je istakao da će pripadnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka uspješno njegovati tradicije i nasljeđe herojske VRS.

Ispred spomenika poginulim borcima, simbola herojstva, slobode i žrtve, vijence i crvene ruže položile su delegacije boračkih organizacija i lokalne vlasti. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA



U Bijeljini je Dan VRS i Dan Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka obilježen i kao Dan semberskih ratnih jedinica, a kolona vojnika je zastave 18 vojnih jedinica pronijekla gradskim ulicama od kasarne "Vojvoda Stepa Stepanović" do centralnog trga na kojem se nalazi spomenik poginulim borcima.

General VRS u penziji Pero Mlađenović je u obraćanju istakao da je za srpski narod protekli rat bio samoodbrana, kao i da je Republika Srpska, prva država srpskog naroda stvorena zapadno od rijeke Drine, najveći uspjeh srpskog naroda u 20. vijeku.

"Temelji Republike Srpske su u srcima i duši srpskog naroda i zato su nerazrušivi. Živjeće Srpska vječno, na ponos nas i budućih pokoljenja", poručio je Mlađenović i pozvao na jedinstvo u očuvanju tekovina Odbrambeno-otadžbinskog rata.

"Gradimo i jačajmo Republiku Srpsku, čuvajmo istinu i ne dozvolimo prekrajanja istorije, biće nam zahvalan srpski rod i sav rodoljuvivi svijet", ocijenio je general Mlađenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

18°

  • 23:00

    17°C
  • 02:00

    17°C
  • 05:00

    16°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

81 cm

Promjena: 2cm

Sava Jamena

329 cm

Promjena: 1cm

Podaci ažurirani: 20. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI