Đurđević donirao dresove košarkašima Poljoprivredne škole

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević donirao je danas dresove članovima košarkaške ekipe Poljoprivredne i medicinske škole u Bijeljini, koji su se plasirali na Male olimpijske igre Republike Srpske.

Đurđević donirao dresove košarkašima Poljoprivredne škole

Đurđević je ukazao da su se mladi košarkaši iz ove škole osvajanjem opštinskog i regionalnog takmičenja plasirali Male olimpijske igre, gdje će imati priliku da predstavlja svoju školu, ali i grad Bijeljinu.

"Danas sam ih posjetio i uručio im donaciju sa dresovima, kao mali znak podrške i pažnje, imajući u vidu da sam u razgovoru sa zamjenikom direktora i profesorom saznao da nemaju adekvatne košarkaške dresove za ovo takmičenje", napisao je Đurđević na "Fejsbuku".

On je naveo da se Male olimpijske igre održavaju po uzoru na Olimpijske igre, te da, imajući u vidu da je ovo olimpijska godina, učenicima to treba da bude dodatna motivacija za učešće na ovakvim takmičenjima.

"Našim mladim košarkašima želim puno sreće u nastupajućem takmičenju. Uvjeren sam da će nas uspješno predstavljati", poručio je Đurđević.

Male olimpijske igre biće otvorene večeras u 20.00 časova u Parku Petar Kočić u Banjaluci, a prijavljeno je 2.100 učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Republike Srpske.

Republičko finale Malih olimpijskih igara Republike Srpske za školsku 2023/2024. godinu trajaće do 17. maja i okupiće 2.100 učenika i nastavnika.

Male olimpijske igre održavaju se po uzoru na Olimpijske igre, imajući u vidu da je ovo olimpijska godina, što učenicima treba biti dodatna motivacija za učešće na školskim takmičenjima.

Cilj održavanja republičkih finala na ovaj način jeste popularizacija školskog sporta, ukazivanje na njegov značaj u svim sferama društva, promocija škola i obrazovnog sistema Republike Srpske, ukazivanje na značaj obrazovanja kroz sport, kao i pružanje mogućnosti učenicima da steknu nova iskustva i prijatelje, ali i da ostvare značajne rezultate.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 23:00

    17°C
  • 02:00

    17°C
  • 05:00

    16°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

84 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

329 cm

Promjena: 1cm

Podaci ažurirani: 20. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI