Lopare: Zlatna značka uručena Mladenu Milovanoviću i Draganu Lukiću

Zlatne značke opštine Lopare uručene su danas Mladenu Milovanoviću za humano djelo koje je učinio pruživši blagovremenu pomoć sugrađanki koja je bila životno ugrožena i Draganu Lukiću za rezultate postignute u poljoprivrednoj proizvodnji.

Lopare: Zlatna značka uručena Mladenu Milovanoviću i Draganu Lukiću

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić izjavio je da Lukić i Milovanović nisu bili u mogućnosti da prisustvuju svečanoj sjednici lokalnog parlamenta povodom Dana i krsne slave opštine - Đurđevdana na kojoj su uručena priznanja ostalim dobitnicima.

"Lukić je istaknuti individualni poljoprivredni proizvođač koji ima 10 muznih krava, oko 150 ovaca, obrađuje 250 dunuma zemlje i ima zasad od više od 300 stabala šljive. Sve to radi sa svojom djecom i suprugom na porodičnom imanju koje zaslužuje sve pohvale", rekao je Ristić novinarima.

On je objasnio da je Milovanović dobio zlatnu značku jer je u teškom trenutku za sugrađanku koja je doživjela srčani napad, sačuvao prisebnost, te brzom i blagovremenom reakcijom uspio da joj pruži prvu pomoć i doprati je u vozilu do ljekara Doma zdravlja u Loparama koji su reanimacijom uspjeli spasiti ovaj mladi život.

Milovanović je zahvalio opštini Lopare za nagradu i ukazano povjerenje, te izrazio nadu da će ovo što je učinio poslužiti kao primjer drugima kako da se ponašaju u sličnim situacijama.

"Učinio sam ljudsko djelo i smatram da svako treba da učini isto kada je nekom potrebna pomoć", rekao je Milovanović i istakao da mu nagrada znači mnogo.

Lukić je rekao da će mu priznanje biti podstrek za dalji rad, te da mu znači mnogo to što je lokalna zajednica prepoznala uloženi trud.

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Lopare, održanoj povodom Dana i krsne slave opštine - Đurđevdana, uručena su priznanja najuspješnijim pojedincima i kolektivima koji su dali doprinos razvoju i ugledu ove lokalne zajednice.

Dodijeljeno je 10 zlatnih značaka i tri zahvalnice za istaknute pojedince, ustanove i privredne subjekte koji su na najbolji način promovisali opštinu Lopare.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

18°

  • 23:00

    17°C
  • 02:00

    17°C
  • 05:00

    16°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

81 cm

Promjena: 2cm

Sava Jamena

329 cm

Promjena: 1cm

Podaci ažurirani: 20. May 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI