Autoputevi Republike Srpske: Ugovorena realizacija dva projekta

Delegacija "Autoputeva Republike Srpske" boravi u Kini radi razgovora o načinu finansiranja projekata u oblasti putne infrastrukture, čija je realizacija, nakon sprovodenih međunarodnih postupaka javnih nabavki, povjerena eminentnim kineskim građevinskim kompanijama, a ugovorena je i realizacija dva projekta sa kineskim kompanijama.

Autoputevi Republike Srpske: Ugovorena realizacija dva projekta
FOTO: Srna

Vršilac dužnosti direktora "Autoputeva Republike Srpske" Nedeljko Ćorić rekao je da je riječ o izgradnji dionica auto-puta na pravcu od Bijeljine do Brčkog i od Vukosavlja do Brčkog, koje su sastavni dio budućeg auto-puta Beograd-Banjaluka, saopšteno je iz "Autoputeva Republike Srpske". TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Delegacija, koju predvodi Ćorić i pomoćnik ministra finansija Republike Srpske Bojana Vasiljević Poljašević, je obavila i sastanak sa zvaničnicima kineske Eksim banke, na kojem su dobijena uvjeravanja da je Kina zainteresovana za realizaciju velikih infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj i na Balkanu.

"Ova banka a je izrazila spremnost da finansira naše projekte, u okviru inicijative `Pojas i put`. To nam daje dodatne garancije da će ugovoreni projekti biti realizovani na obostrano zadovoljstvo", naveo je Ćorić.

Boravak u Kini, delegacija "Autoputeva Republike Srpske" iskoristila je i za radni sastanak sa predstavnicima Kineska inženjerska kompanija za inostranstvo /COVEC/, kojoj je poslije sprovedenog postupka javne nabavke povjerena realizacija projekta izgradnje dionice auto-puta Bijeljina-Brčko.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Tim povodom, predsjednik kompanije Jiang Ze najavio je da se u narednom periodu očekuje odobrenje kreditnog aranžmana za realizaciju ovog projekta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA