Nastavak suđenja Dodiku i Lukiću sljedeće sedmice

 • BiH
 • 18. May 2024.

Pred Sudom BiH će u srijedu, 22. maja, biti nastavljen sudski proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Miloša Lukića zbog nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

Nastavak suđenja Dodiku i Lukiću sljedeće sedmice

Na prethodnom ročištu 29. aprila, Sud BiH i odbrana nisu prihvatili kao dokaz Tužilaštva BiH Aneks 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma jer je riječ o "dokumentu" koji je Tužilaštvo BiH skinulo sa internet stranice UN i prevelo na "bosanski jezik". TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Sudija u ovom postupku Sena Uzunović zatražila je od Tužilaštva BiH da dostavi dokument Aneks 10 Dejtonskog sporazuma na engleskom jeziku i sa adekvatnim prevodom.

Uzunovićeva je odbacila da kao dokaze prhvati i 30 novinskih članaka, te istakla da se kao dokazi mogu prihvatiti jedno orignalni dokumenti, ovjerene kopije i kopije.

Tužlaštvo BiH je tada kao dokaze predočilo i kopije odluka Kristjana Šmita skinute sa strance OHR-a kojima je van snage stavio oluke Narodne skupštne Republike Srpske kojima se ne primjenjuju ne prihvataju Šmitove odluke, kao i one o nepriznavanju odluka Ustavnog suda BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Lukićev advokat Miljkan Pucar rekao je da, prema Zakonu o krivičnom postupku, kao valjani dokumenti mogu da se prihvate jedino original ili ovjerene kopije, te da ove odluke nemaju ni potpisa ni pečata, te da se ne mogu prihvatiti.

Nastavak suđenja predviđen je za 13.00 časova, objavljeno je na sajtu Suda BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

32°

Vedro
 • 14:00

  Vedro
  34°C
 • 17:00

  Vedro
  36°C
 • 20:00

  Vedro
  30°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

25 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

474 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 19. Jun 2024. 11:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI