Atentator na slovačkog premijera priznao krivicu

Juraj C, osumnjičen za atentat na slovačkog premijera Roberta Fica u srijedu, izjasnio se krivim na saslušanju na Specijalnom sudu u Pezinu, prenosi TA3.

Atentator na slovačkog premijera priznao krivicu
FOTO: AA

Sud će odlučiti da li će Juraj ostati u pritvoru. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kako prenose lokalni mediji, stanje premijera je stabilizovano, ali i dalje teško.

Reporter portala Telegraf.rs danas su zabilježili trenutak kada je napadač Juraj C, osumnjičen za atentat na slovačkog premijera Roberta Fica u srijedu, sproveden u Specijalni sud u Pezinu kroz garažu gde će biti detaljno ispitan o napadu.

Specijalci su prije njegovog dolaska raščistili prostor ispred Specijalnog suda a kroz nekoliko trenutaka pojavila su se tri policijska vozila od kojih je u jednom bio osumnjičeni Juraj.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Podsjetimo, ministar odbrane Robert Kalinjak rekao je da je premijer Robert Fico imao dvije operacije od atentata u srijedu u Handlovi, a da je njegovo stanje "i dalje ozbiljno, ali da je premijer pri svijesti". On se trenutno nalazi u bolnici u Banskoj Bistrici.

Na mjestu gdje je u srijedu Juraj Cintula iz neposredne blizine potegao pištolj na predsjednika slovačke vlade juče su primjećeni samo novinari iz brojnih evropskih redakcija.

U obližnjim lokalima radnici nisu želeli da govore za medije, a kako su rekli "izričito im je naređeno da ćute o svemu zbog istrage".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA