Golić: PDP donio odluku o izlasku na izbore

Glavni odbor Partije demokratskog progresa /PDP/ odlučio je da 6. oktobra učestvuje na lokalnim izborima, rekao je predsjednik Odbora Siniša Golić.

Golić: PDP donio odluku o izlasku na izbore
FOTO: Srna

"PDP će imati samostalne liste kandidata u većini opština i gradova i u nekoliko opština u Federaciji BiH /FBiH/, kao i kandidate za načelnike i gradonačelnike u Banjaluci, Kotor Varošu, Novom Gradu, Višegradu i Kalinoviku", rekao je Golić novinarima u Bijeljini poslije sjedice Glavnog odbora. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prema njegovim riječima, velika je vjerovatnoća da će PDP imati kanditata i za gradonačelnika Doboja i još nekoliko manjih opština u Srpskoj, a vrlo vjerovatno i u Bosanskom Grahovu u FBiH.

Golić je naveo da je donesena odluka o formiranju Izbornog štaba koji od danas počinje da radi, a verifikovana je i odluka o saradnji sa Partijom ujedinjenih penzionera.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Generalni sekretar PDP-a Nenad Vuković je rekao da je jedinstveno mišljenje Glavnog odbora PDP da se kategorički odbaci poziv vlasti na sastanak partija iz Republike Srpske u ponedjeljak, 20. maja, u Banjaluci, o tome da se odustane od izbora koje je raspisala Centralna izborna komisija BiH.

On je u ime PDP odbacio tvrdnje da opozicija dogovora predaju vlasti bošnjačkim političkim strankama u Srebrenici, Prijedoru i Doboju.

Kada je riječ o Bijeljini, Vuković kaže da očekuju dogovor o ponovnoj podršci sadašnjem gradonačelniku LJubiši Petroviću i solidan izborni rezultat sa nekoliko odbornika iz PDP-a. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA