PRIJAVE OD NAREDNE SEDMICE Festival "Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju" se vraća na velika vrata

Festival "Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju" održaće se od 12 do 21. juna 2024. godine.

PRIJAVE OD NAREDNE SEDMICE Festival "Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju" se vraća na velika vrata

Prijavni formular za učešće na festivalu biće dostupan od sljedeće sedmice, a prijave će trajati do kraja mjeseca maja, zaključno sa 31. majem 2024. godine. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Prijave se mogu podnositi putem elektronske pošte ili ličnim dostavljanjem popunjenog formulara u Od‌jeljenje za društvene d‌jelatnosti Gradske uprave Grada Bijeljina. Neophodno je da se Savjeti MZ izjasne da li na takmičenje izlaze samostalno ili udruženi sa susjednim MZ, naveo je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Takmičarske kategorije su:

- Narodne igre - takmičenje KUD-ova,

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Pjesma,

- Sviranje instrumenta,

- Znanje,

- Sportske igre (nadvlačenje konopca, skok u dalj, skok u vis i još noviteta).

Učesnike očekuje bogat nagradni fond koji će biti raspod‌ijeljen po kategorijama takmičenja, a posebna nagrada je pobjednička - najbolja MZ.

Pobjedničku nagradu može odnijeti MZ ili grupa udruženih MZ koja ima takmičare u svim kategorijama i najveći ukupan zbir poena (poeni se sabiraju po kategorijama).

Posebna nagrada u iznosu 300.000 KM očekuje pobjedničku MZ koja će tokom 2024. i 2025. godine biti dodijeljena za infrastrukturne i druge projekte (obnova ili izgradnja doma kulture, obnova prostorija MZ, asfaltiranje, izgradnja d‌ječijeg igrališta, obnova škole, podrška pojedinim socijalno ugroženim mještanima ili podrška ratnim vojnim invalidima ili demobilisanim borcima te MZ).

Kombinaciju projekata izabraće narod pobjedničke MZ nakon festivala na narodnom zboru.

- Zapratite stranicu Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju kako bi bili u toku i dobili sve potrebne informacije. Ova stranica će imati za cilj da vam pruži sve neophodne informacije u vezi sa takmičenjem (pravila, način prijave, nagradni fond, program...), da se predstave takmičari, žiri, organizacioni odbor i da se prisjetimo kako je nekada bilo, poručio je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA