Sudarili se kruzer i čamac na Dunavu, dvoje mrtvih, pet nestalih

Dvoje ljudi je poginulo, a pet nestalo u subotu naveče u sudaru manjeg glisera i broda za krstarenje na Dunavu sjeverno od Budimpešte, objavila je mađarska policija u nedjelju.

Sudarili se kruzer i čamac na Dunavu, dvoje mrtvih, pet nestalih
FOTO: Pexels

Nesreća je prijavljena u subotnjoj noći nakon što su policajci razgovarali s muškarcem krvave glave na obali blizu mjesta Veroce, 55 kilometara sjeverno od Budimpešte. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Tijelo muškarca je pronađeno južno od Veroce, a tijelo žene nizvodno, blizu mosta u sjevernom predgrađu Budimpešte, gdje je policija takođe pronašla oštećeni gliser, prenosi Index.

"U vrijeme nesreće, na tom je području bio brod za krstarenje koji se zaustavio u gradu Komarom, gdje je policija utvrdila da je oštećen na jednoj strani", rekao je Soma Csécsi, portparol policije u Budimpešti.

On je na konferenciji za novinare dodao da je, prema trenutnim saznanjima, na malom brodu bilo ukupno osam odraslih osoba i potvrdio da su dvije osobe poginule, a pet se smatra nestalima. Tri muškarca i dvije žene trenutno traže gliseri i dronovi, piše mađarski portal Kemma.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Obavlja se uviđaj oba broda te je u toku istraga zbog ugrožavanja plovnog puta i smrti više osoba.

Podsjetimo, i prije pet godina na Dunavu se dogodila nesreća u kojoj je poginulo 28 turista - uglavnom iz Južne Koreje.

Manji turistički brod je potonuo, a kapetan koji je prouzrokovao sudar proglašen je krivim za nemar i osuđen na pet i po godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA