Iranski zvaničnik: Helikopter se srušio, život predsjednika Irana u opasnosti

Život iranskog predsjednika Ebrahima Raisija je u opasnosti nakon pada helikoptera, u kojem je sa njim bio i ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahijan, rekao je Rojtersu iranski zvaničnik.

Iranski zvaničnik: Helikopter se srušio, život predsjednika Irana u opasnosti
FOTO: Nezavisne

Helikopter u kojem su bili Raisi i Amirabdolahijan srušio se na planinskom terenu po velikoj magli na povratku iz posjete granici sa Azerbejdžanom, prenose Nezavisne. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"I dalje se nadamo, ali informacije koje dolaze sa mjesta nesreće su veoma zabrinjavajuće", rekao je zvaničnik koji je želio da ostane anoniman, prenosi Srna.

Loše vrijeme komplikuje spasilačke napore, javila je državna novinska agencija IRNA.

Državna televizija prekinula je redovne programe da bi prikazala molitve za Raisija širom zemlje i, u uglu ekrana, uživo prenos operacije spasilačkih timova koji pješice pretražuju planinsko područje po gustoj magli.

Raisi (63) je izabran za predsjednika iz drugog pokušaja 2021. godine, a od kada je preuzeo dužnost naredio je pooštravanje zakona o moralu, nadgledao je krvavo gušenje antivladinih protesta i čvrsto se zalagao za pravo Irana na nuklearni program u pregovorima sa svjetskim silama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

26°

Oblačno
 • 20:00

  Kiša
  24°C
 • 23:00

  Kiša
  23°C
 • 02:00

  Kiša
  20°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

26 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

322 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 24. Jun 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI