Pandurević: Teško onom ko drugog mora ljagati i lažima unižavati da bi sebe opravdao i uzdigao

Ovim riječima je član Predsjedništva SDS Aleksandra Pandurević prokomentarisala izjavu lidera Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića da je izlazak vladajuće koalicije na izbore rušenje dogovora opozicije u Republici Srpskoj i Kristijana Šmita.

Pandurević: Teško onom ko drugog mora ljagati i lažima unižavati da bi sebe opravdao i uzdigao

''Nije im Šmit branio da odgovore na zahtjeve SDS-a koje im je uputio predsjednik SDS Milan Miličević. Podsjetiću, tražio je da kažu da će predsjednik Republike Srpske potpisati Izborni zakon Republike Srpske i tražili smo da se istovremeno održe izbori i za predsjednika Srpske i Narodnu skupštinu. Jasno je da se boje tih izbora, pa radije gutaju žabe, krokodile. I nije problem da jedu šta hoće, navikli smo da su gladni, ali neka nas ne uvlače u svoje laži i manipulacije'', kaže Pandurevićeva. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ona podsjeća da ''nije opozicija odobrila CIK-u sredstva za provođenje izbora i to po nametnutom zakonu Kristijana Šmita, nego je to učinio ministar finansija Srđan Amidžić koji je iz SNSD''.

''Zašto ne sankcionisaše Amidžića jer je priznao 'turistu i njegov zakon'? Gdje su ostavke članova OIK i GIK koje su obećavali? Izgleda da Šmitova batina ima uticaj na njih. Problem Republike Srpske nije SDS jer mi smo navikli na kazne i nas nikada niko nije mogao ucijeniti. Problem Republike Srpske je gramziva i ucijenjena vlast koja se samo retorički konfrontrira sa strancima, a na djelu radi sve što im kažu'', kaže Pandurevićeva.

Ona ističe da je krajnje neljudski i bezobrazno, SDS kriviti za bilo šta i dovoditi ga u kontekst kolaboracija, i to u momentu kada je potpuno stigmatizovan.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

''Te lažne patriote pokušavaju onemogućiti izlazak na izbore SDS-u, nadajući se da nam CIK neće ovjeriti učešće na izborima jer su nam oni zamrznuli račun. Deceniju i po čine sve da nas pobijede u Semberiji, Posavini, Tesliću, Istočnoj Ilidži, Sokocu, i kako im to ne ide od ruke posegnuli su pokušaju zabrane SDS-u da izađe na izbore. Nakon 20 godina na OFAK-ovoj listi, agencije Republike Srpske su ugasile naš račun, a zna se koga one slušaju'', poručuje Aleksandra Pandurević.

Ona primjećuje da lažne patriote nisu danas rekle da ''neće na izbore ako se ne dozvoli da SDS ne izađe na izbore''.

''Tim su potpuno demaskirali svoj plan i potvrdili naše sumnje da su oni ti koji čine sve da SDS ne izađe na izbore. Sjeverna Koreja im zavidi na stepenu diktature'', zaključuje Pandurevićeva.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA