Kovačević: Izlazimo na izbore na kojim ćemo trijumfovati

Predsjedništvo SNSD-a odlučilo je da ova partija izađe na predstojeće lokalne izbore na kojim očekuje najubjedljiviju pobjedu, jer bi u suprotnom bile ugrožene lokalne zajednice u Republici Srpskoj, ali i poručilo da nikada neće prihvatiti odluke ilegalca kao što je Kristijan Šmit, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević: Izlazimo na izbore na kojim ćemo trijumfovati

Kovačević je objasnio da bi, da je donesena drugačija odluka, opozicione stranke iskoristile odsustvo SNSD-a na izborima, te tako preuzele vlast i radile na štetu interesa Republike Srpske. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je naveo da je današnja odluka bila teška i napomenuo da je SNSD ranije smatrao da ne treba izaći na izbore, te pozivao predstavnike svih partija da donesu takvu odluku.

"Evidentno je da će se o Izobrnom zakonu Republike Srpske odlučivati u Ustavnim sudu tako da to neće biti završeno do oktobra", rekao je Kovačević nakon sjednice Predsjedništva stranke u Banjaluci.

On je ukazao je na stav opozicije koja se nije odazvala pozivu, te poručio da su već od ranije stranke opozicionog bloka bile spremne da izađu na izbore po pravilima ilegalca Kristijana Šmita.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Nikada nećemo prihvatiti Kristijana Šmita. Sa druge strane, imamo situaciju da će opozicione stranke, koje predstavljaju manjinsku volju naroda, iskoristiti ovu situaciju, te ne smijemo lokalne zajednice i njihovu sudbinu prepustiti onima koje ne zanima interesi Republike Srpske. Zanimaju ih interesi stranih nalogodavaca koji ne žele ništa dobro Republici Srpskoj", istakao je Kovačević.

On je rekao da će na ovaj način SNSD onemogućiti opozicione predstavnike u izdaji Republike Srpske.

"Formiran je Glavni izborni štab SNSD-a. Ovo nije bila laka odluka, ali birali smo da ne izađemo na izbore, ali na taj način bi prepustili živote ljudi u našim opštinama i gradovima u ruke onih koji su spremni izdati Republiku Srpsku", poručio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA